Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» για την ιατρική κάλυψη 1,9 εκατ. ανασφάλιστων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

farmaka_

 Παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» για την ιατρική κάλυψη 1,9 εκατ. ανασφάλιστων

Ανασφάλιστος ένας στους 5 Έλληνες – Πώς θα αποφασίζεται η νοσηλεία – Ίσως και αύριο η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ)

Τον τρόπο κάλυψης των περίπου 1,9 εκατ. ανασφάλιστων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το νέο σύστημα θα αφορά μόνο τα τακτικά και χρόνια περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία. Διότι, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, όλα τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα, όπως επιβάλλεται εκ της φύσεώς τους, είτε αφορούν ανασφάλιστους είτε ασφαλισμένους.

Με το νέο σύστημα, οι ανασφάλιστοι θα παίρνουν το πράσινο φως για νοσηλεία από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ -σημειώνεται ότι η πρόσβαση στις μονάδες του ΠΕΔΥ είναι ελεύθερη (δωρεάν) για τους ανασφάλιστους.

Με το παραπεμπτικό του ΠΕΔΥ, οι ανασφάλιστοι θα απευθύνονται στη συνέχεια στις τριμελείς επιτροπές, που θα συσταθούν στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και τα δύο μέλη θα είναι γιατροί της ειδικότητας που σχετίζεται με την πάθηση του ανασφάλιστου.

Η επιτροπή θα καθορίζει την πορεία και τη νοσηλεία του ανασφάλιστου ασθενή. Η λειτουργία της επιτροπής θα διασφαλίζει ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση της νοσηλείας, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Αύριο, μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι πιθανό να υπογραφεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ).

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η νοσηλεία των ανασφάλιστων κόστισε πέρυσι 240 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμο του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του υπουργείου Απασχόλησης ανασφάλιστοι είναι περίπου 1,9 εκατ. Έλληνες, δηλαδή σχεδόν ένας στους πέντε!

 

www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika