Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρέμβαση Λοβέρδου για τη δίωξη επιθεωρητών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Την παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε η δίωξη δύο επιθεωρητών, οι οποίοι είχαν διερευνήσει σκάνδαλα στα…

νοσοκομεία Έδεσσας, ‘Ιπποκράτειο’ Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Οι δύο επιθεωρητές είχαν υποχρεώσει εταιρείες προμήθειας ιατρικών υλικών να επιστρέψουν σε νοσοκομείο ποσά τα οποία καταχρηστικά εισέπραξαν, κατά παράβαση των συμβάσεων που είχαν υπογράψει.

Παρά τους επαίνους και τα εύσημα, όμως, τα δύο στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) παραπέμπονται να δικαστούν για παράβαση καθήκοντος!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθυστέρησαν να παραδώσουν το πόρισμα του ελέγχου στην υπηρεσία τους.Διατάχθηκε, στο μεταξύ, νέος έλεγχος, ο οποίος οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η ζημία των νοσοκομείων ήταν αμελητέα…

Λοβέρδος

Παρεμβαίνοντας στην υπόθεση, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τρίτη τα εξής:

‘Με την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Υγείας, κατανόησα ότι η διαφθορά και η παραοικονομία στο χώρο της Υγείας, ήταν από τις σημαντικότερες αιτίες δημιουργίας του δημόσιου χρέους.

Το Ελεγκτικό Σώμα (ΣΕΥΥΠ) που παρέλαβα, αδυνατούσε να παρέμβει ουσιαστικά σε μεγάλες υποθέσεις που ταλάνιζαν την επικαιρότητα, όπως π.χ. η ελληνική πτυχή της υπόθεσης DEPYU και η υπόθεση SMITH & NEPHEW.

Με εντολή μου, ανέλαβαν οι εμπειρότεροι επιθεωρητές Βλάχος Αθανάσιος και Τανίδης Νικόλαος, να δημιουργήσουν την αναγκαία μεθοδολογία ελέγχου, μέσα από σοβαρούς ελέγχους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Οι έλεγχοι απέδωσαν και για πρώτη φορά επιστράφηκε στο ελληνικό δημόσιο το σύνολο της οικονομικής ζημίας.

Πληροφορήθηκα με έκπληξη από τον τύπο, πως διώκονται οι εν λόγω επιθεωρητές, παρ’ ότι ήσαν οι μόνοι που έκαναν άριστα τη δουλειά τους και προσέφεραν μεγάλες υπεραξίες στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Οι διώξεις αυτές, αντικειμενικά, απομειώνουν την μεθοδολογία που παράχθηκε, συγκαλύπτουν τις υποθέσεις που ερεύνησαν και αποτρέπουν κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Καλώ τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο να λάβει θέση, αποτρέποντας κάθε δυσμενή υπηρεσιακή εξέλιξη, αποκαθιστώντας τα ικανότατα αυτά στελέχη και την μεθοδολογία τους’.

iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou