Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυτταρίτιδα: έτσι θα φύγει & θα μείνει μακριά! (Πανεύκολος χυμός)!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Gen

Κυτταρίτιδα: έτσι θα φύγει & θα μείνει μακριά.

Στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν υπάρχουν μυστικά. Ο συνδυασμός σωστής διατροφής, άσκησης και χρήσης των ειδικών προϊόντων είναι ο μόνος τρόπος για να την εξαφανίσεις για πάντα.

«Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό» επισημαίνει ο κορυφαίος δερματολόγος Dr. Murad. Eμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, στο στομάχι και στην κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.  Αν νομίζεις πως μόνο εσύ έχεις το πρόβλημα, κάνεις λάθος. Σχεδόν κάθε γυναίκα έχει κυτταρίτιδα, ανεξάρτητα αν έχει λίγα ή παραπανίσια κιλά. Δες τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτήν.

Τι Τύπος Είσαι;

Υπάρχουν τρεις τύποι ή αλλιώς στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας.  Παρατήρησε προσεκτικά το σώμα σου μπροστά σε καθρέφτη και δίπλα σε παράθυρο ή μια λάμπα.

1) Όταν το δέρμα σου είναι πολύ απαλό και ο χαρακτηριστικός φλοιός πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσεις, τότε μιλάμε για κυτταρίτιδα 1ου σταδίου.
2) Στο 2ο στάδιο η καπιτονέ όψη στους μηρούς και τους γλουτούς είναι ορατή όταν στέκεσαι όρθια και στο δέρμα εμφανίζονται οιδήματα και με απλή πίεση – αυτή είναι η εγκατεστημένη ή οιδηματική κυτταρίτιδα.
3) Τέλος, όταν το δέρμα σου είναι τραχύ και πονά με την παραμικρή ψηλάφηση, η κυτταρίτιδα έχει περάσει στο τρίτο στάδιο. Έχει γίνει συμπαγής. Όσο νωρίτερα αρχίσεις τη θεραπεία για την κυτταρίτιδα τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχεις.

Πάρε τα Μέτρα σου!

  • Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής «Η έκθεση στον ήλιο, εκτός από πρόωρη γήρανση, δημιουργεί και κυτταρίτιδα. «Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο, τον ιστό της επιδερμίδας που τη λεπταίνει και τη λειαίνει» λέει ο Dr. Murad

 Τip Η καλύτερη άμυνα είναι η χρήση του αντιηλιακού όχι μόνο στην παραλία αλλά σε καθημερινή βάση.

  • Βελτίωσε τη διατροφή σου Αν έχεις περιττά κιλά, η μείωση του βάρους σου θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή για εγγυημένα αποτελέσματα, που σημαίνει πολλά φρούτα και λαχανικά, κρέας και ψάρι. Θα πρέπει, επίσης, να ελαττώσεις το αλάτι στο φαγητό σου και να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες νερού για να αποτρέψεις την κατακράτηση υγρών.

Τip Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις διουρητικά αφεψήματα όπως το πράσινο τσάι.

  • Γυμνάσου συστηματικά «Η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς σου να φαίνονται πιο λείοι και αδύνατοι» εξηγεί ο Φώτης Τζούμος, fitness research director. Γυμνάσου τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Εξήντα μέρες είναι αρκετές για να δεις βελτίωση στο σώμα σου.

 Τip  Αν το γυμναστήριό σου διαθέτει πισίνα, ακολούθησε ένα πρόγραμμα aqua-gym. Θα συνδυάσεις την άσκηση με ένα πρώτης τάξεως λεμφικό μασάζ – η πίεση που ασκεί το νερό στα πόδια έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΦΘΗΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Εκτός από την υγιεινή διατροφή, τη γυμναστική, την άφθονη κατανάλωση νερού και το τοπικό μασάζ, υπάρχει ακόμα ένα όπλο που θα συμβάλλει στη μάχη σας κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Ο λόγος για έναν χυμό, που αποβάλλει τις τοξίνες, διαλύει το συσσωρευμένο λίπος και σας βοηθάει να αδυνατίσετε.

Υλικά:

– 1 ποτήρι κρύο νερό

– 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

– 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ο χυμός σας είναι έτοιμος.

Πιείτε κάθε μέρα από δύο ποτήρια για μία εβδομάδα και δείτε τη διαφορά στο δέρμα σας.

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea