Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2017: Αυτό είναι το πρόγραμμα των εξετάσεων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανακοινώθηκε το πρόγμαμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2017. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα την Τρίτη 6 Ιουνίου, ενώ οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα κάνουν πρεμιέρα στις 7 του μηνός. Και οι δύο κατηγορίες ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Καθορίζουμε το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017, ως ακολούθως…», αναφέρει σε ανακοίνωσή το υπουργείο και παραβάλει πίνακες με τις ημερομηνίες εξέτασης.

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα κρατήσουν 12 μέρες, ενώ οι μαθητές ΕΠΑΛ θα εξετάζονται για 15 μέρες. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, όπως και για τις ίδιες κατηγορίες ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ η εξέταση θα διαρκέσει 4 ώρες στο μάθημα: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Όσον αφορά τους υποψήφιους για τις ειδικές κατηγορίες μαθημάτων το υπουργείο ορίζει πως «πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά»

«Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζουμε το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός σε σχολείο της Αττικής: Μόλις είδαν οι καθηγητές τι είχε στην τσάντα της 11χρονη μαθήτρια… έμειναν

Efi Nika

Αφιερώνω το πτυχίο μου στη μαμά μου, που με πίεζε να διαβάζω και να μορφωθώ

Efi Nika

Αποφάσισε στα 90 του να κάνει μεταπτυχιακό για να μην…σκουριάσει το μυαλό του!

Efi Nika