Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Παιδί και ποδήλατο: Τι πρέπει να προσέχετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
445
Παιδί και ποδήλατο: Τι πρέπει να προσέχετε!!!
Το καλοκαίρι τα ποδήλατα έχουν τη τιμητική τους, καθώς τόσο μέσα στην πόλη όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών, αποτελούν μια από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά. Ωστόσο, επειδή πολύ συχνά οι ποδηλατάδες συνοδεύονται από μικρά ή μεγαλύτερα ατυχήματα, ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξετε:
  • Το μέγεθος του ποδήλατου πρέπει να ταιριάζει με την ηλικία και το ύψος του παιδιού. Μην βιάζεστε να αγοράσετε μεγάλο ποδήλατο στο παιδί σας, αλλά ελέγξτε αν ακουμπά και τα δύο πέλματα των ποδιών του στο έδαφος, όταν κάθεται στη σέλα.
  • Μαζί με το ποδήλατο, αγοράστε και κράνος. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά το κράνος θα προστατέψει το κεφάλι του παιδιού σας σε μια άσχημη πτώση. Το κράνος πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι του παιδιού, να μην είναι δηλαδή ούτε μεγάλο ούτε μικρό.
  • Μην βιαστείτε να βγάλετε τις βοηθητικές ρόδες. Κάποια παιδιά μαθαίνουν σε μικρή ηλικία να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και κάποια άλλα χρειάζονται τον χρόνο τους. Μην πιέζετε το παιδί και αφήστε το να σας πει εκείνο πότε νιώθει έτοιμο.
  • Επιβλέπετε πάντα το παιδί, όταν κάνει ποδήλατο.  Διδάξτε στο παιδί σας πώς να κάνει ποδήλατο με ασφάλεια και φροντίστε να είστε πάντα δίπλα του για να το επιτηρείτε.
  • Θέστε κανόνες και φροντίστε το παιδί να τους τηρεί. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι δεν επιτρέπεται να διασχίζει το δρόμο μόνο του με το ποδήλατο, να κάνει ποδήλατο τη νύχτα ή όταν βρέχει και φροντίστε να μάθει τους κανόνες και να τους ακολουθεί για την ασφάλεια του.

 

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika