Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Ο 13 μηνών γιος μου μπήκε σε νοσοκομείο και πέθανε μετά από απλή αδιαθεσία»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

250

«Ο 13 μηνών γιος μου μπήκε σε νοσοκομείο και πέθανε μετά από απλή αδιαθεσία»

Δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινές φυλάκισης 24 και 18 μηνών κατά περίπτωση καθώς κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του μόλις ενός έτους Γιαννάκη από την Κοζάνη.

«Ήταν ένα γερό παιδάκι θα γινόταν και πολύ ευτυχισμένο και ξαφνικά είδαμε ένα παιδάκι που κατά πάσα πιθανότητα θα είχε ακρωτηριασμένα άκρα.» ανέφερε η μητέρα του μικρού, Δήμητρα Χωλοπούλου.

Τα τρία άτομα κρίθηκαν ένοχα για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για λάθη, αμέλεια και παραλείψεις γιατρών έκανε λόγο σύμφωνα με τη μητέρα και ο γιατρός που εξέτασε το παιδί όταν διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο μετά από σηπτικό σοκ. «Επί λέξει μας είπε πως το παιδί έπαθε βαρύ σοκ αφυδάτωσης.»

Τελείως αντίθετη είναι η εκδοχή που δίνει ο δικηγόρος του γιατρού και τότε διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και της νοσηλεύτριας. «Παρασχέθηκαν τα δέοντα και να είστε σίγουροι ότι τόσο ο διευθυντής όσο και η νοσηλεύτρια έκαναν τα αδύνατα δυνατά.»

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2010 όταν το 13 μηνών αγοράκι παρουσίασε ήπια αδιαθεσία. Επειδή ο παιδίατρος που παρακολουθούσε το παιδί έλειπε εκτός Κοζάνης οι γονείς του Γιαννάκη απευθύνθηκαν σε δύο νοσοκομεία του νομού αλλά επειδή δεν λειτουργούσαν πια παιδιατρικές κλινικές, το μετέφεραν σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη μητέρα τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε το παιδί της ήταν ο εμετός, η υπνηλία αλλά και ένα εξάνθημα μπροστά  στο στέρνο. Το 13 μηνών αγοράκι εξετάστηκε στα επείγοντα της παιδιατρικής και η πρώτη διάγνωση ήταν βρογχιολίτιδα. 

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού δεν παρουσίασε καμία βελτίωση. Αντίθετα το παιδί ανέβαζε πυρετό που οι γιατροί προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν καθησυχάζοντας τους γονείς οι οποίοι ζούσαν μέσα στην αγωνία.

Οι εξετάσεις αίματος και η ακτινογραφία σύμφωνα με την μητέρα αλλά και όσα της έλεγαν δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Το αγοράκι όμως συνέχιζε να κάνει εμετό χωρίς όμως όπως ισχυρίζεται η μητέρα να του χορηγηθεί ενδοφλέβιος ορός με συνέπεια αυτό να αρχίσει να αφυδατώνεται.

«Μου είπαν… Τι ανησυχείς; Το παιδί είναι καλά» εξομολογείται η Δήμητρα Χωλοπούλου.
Με ασθενοφόρο και χωρίς ορό, το μωρό μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο. «Άμεσα ξεκίνησε η ενυδάτωσή του και φάνηκε αμέσως πως στο προηγούμενο νοσοκομείο κάτι δεν είχε γίνει καλά.»

Παρ’ όλ’ αυτά, ο μικρός χειροτέρευε ολοένα και περισσότερο. Έκανε σηπτικό σοκ και… μετά από μια βδομάδα όλα τέλειωσαν σε ένα άλλο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Τα άκρα του είχαν υποστεί σηψαιμία.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του τότε διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου δεν υπήρχε λάθος διάγνωση και αντιμετώπιση από το προσωπικό.

Πάντως όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής το μωρό κατέληξε από σηπτικό σοκ σε συνδυασμό με ανεπάρκεια στην οποία είχαν περιέλθει το ζωτικά του όργανα….

star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou