Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Ηρακλειώτης που σάρωσε με βαθμό 19.9 δείχνει το δρόμο της επιτυχίας και στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

dialynas

Ο Ηρακλειώτης που σάρωσε με βαθμό 19.9 δείχνει το δρόμο της επιτυχίας και στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς

Ο αριστούχος μαθητής Γιώργος-Εμμανουήλ Διαλυνάς είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που σε κάνουν να συγκινείσαι να νιώθεις υπερήφανος, αλλά και να προβληματίζεσαι.

Οι φετινές του επιδόσεις εξέπληξαν ευχάριστα πολλούς. Όχι όμως και εκείνους που τον ξέρουν χρόνια, αναγνωρίζοντας του πως είναι ένας μαχητής της ζωής. Ένα παιδί που – με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του- βάζει στόχους και τους επιτυγχάνει.


Έτσι και αυτή τη φορά. Ο 18χρονος μέσα από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων πέτυχε σχεδόν το απόλυτο. Να περάσει στη Νομική Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου 19.9, που είναι και ο μεγαλύτερος βαθμός!

Ο ίδιος, μιλώντας στο CretePlus.gr αναφέρεται σε αυτή την επιτυχία, ενώ στέλνει παράλληλα και μήνυμα στήριξης προς όλους τους ανθρώπους με αναπηρία, ώστε να μη σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρα τους και τους στόχους τους, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσουν.

«Αυτή η χρονιά ήταν η κορωνίδα μιας 16ετούς προσπάθειας σχεδόν. Ευτυχήσαμε να βγάλουμε τα μόρια που απαιτούνταν για να πιάσουμε την πρώτη μας επιλογή. Ήταν μια φανταστική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας είχα την αμέριστη στήριξη των καθηγητών, των συμμαθητών και φυσικά της οικογένειας μου. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσα να εστιάσω στο στόχο μου χωρίς απώλειες και ελπίζω να εισαχθώ στη Νομική Αθηνών με το 19.9 που ήταν ο υψηλότερος βαθμός στο Νομό», επισημαίνει ο Γιώργος Διαλυνάς, ο οποίος μαθήτευσε στο 4οΛύκειο Ηρακλείου.


«Στην αρχή της χρονιάς είχα δύο επιλογές. Μπορούσα να διαγωνιστώ στα μαθήματα των πανελληνίων, είτε να τα δώσω όλα ενδοσχολικά, είτε να τα δώσω μισά με τη διαδικασία των πανελληνίων και μισά ενδοσχολικά.

Επέλεξα τη δεύτερη επιλογή, η οποία μπορεί να ακούγεται πιο εύκολη, όμως δεν είναι. Και αυτό γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να διαγωνίζεσαι σε οχτώ παραπάνω μαθήματα, από ότι οι υπόλοιποι μαθητές», αναφέρει ο αριστούχος Ηρακλειώτης, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πήγε πολύ καλά και είναι έτοιμος, όπως λέει να απολαύσει τη νέα σελίδα που του ανοίγεται. «Η ζωή για μένα τώρα αρχίζει» λέει χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα προς τα παιδιά με αναπηρία πως δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά πρέπει να πεισμώσουν και να πιστέψουν στους εαυτούς τους. «Σημασία έχει να μην τα παρατάς», τονίζει.

[quote]«Ένιωσα το ρατσισμό»[/quote]

Ο Γιώργος Διαλυνάς, δεν παραλείπει φυσικά να αναφερθεί και σε όσα βίωσε κατά καιρούς εντός κι εκτός του σχολείου, από ανθρώπους που τον έβλεπαν μειονεκτικά ή με ρατσιστική διάθεση.

«Μέσα στο σχολείο, αλλά και εκτός αυτού ένιωσα πολλές φορές το ρατσισμό. Δυστυχώς είμαστε αποκλεισμένοι από πολλά πράγματα. Δεν έχουμε τη στήριξη της Πολιτείας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ενώ πολλοί συνάνθρωποι μας, μας βλέπουν μειονεκτικά.

Βιώνουμε το ρατσισμό σε πολλά επίπεδα και δυστυχώς οι άνθρωποι με ΑΜΕΑ στηρίζονται ο ένας στον άλλο και στις οικογένειες τους μόνο, για να καταφέρουν να επιβιώσουν», λέει προκαλώντας τον προβληματισμό.

«Πολλές φορές παιδιά με έχουν δείξει με το δάκτυλο για να με κοροϊδέψουν. Ενώ η κοινωνία θα κάνει το ίδιο με πιο… κομψό τρόπο, είτε πίσω από την πλάτη σου θα μιλήσει. Εμείς όμως δε θέλουμε τον οίκτο των άλλων. Θέλουμε ίση μεταχείριση. Ειλικρινά δε γνωρίζω πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θα ήταν όμως πολλά βήματα μπροστά, η ύπαρξη υποδομών και παροχών προς εμάς. Όμως το κράτος συνεχίζει να μη θέλει να μας χρησιμοποιεί», καταλήγει ο ίδιος.

 

www.creteplus.gr

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

M M

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika