Newsitamea.gr
AMEA news

Ο δημος Πατρέων σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2012

Ο δημος Πατρέων σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2012
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο δημος Πατρέων σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2012

Σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2012 από το Δήμο Πατρέων γίνονται γνωστά τα εξής:

Ο Δήμος Πατρέων ήταν πανέτοιμος να χορηγήσει τα προνοιακά επιδόματα εάν η κυβέρνηση ήταν συνεπής στην τακτική επιχορήγησή της και είχε εγκαίρως- όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια- μεριμνήσει για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, μέχρι το τέλος του περασμένου έτους. Aκόμη και αν τα χρήματα είχαν έρθει στο Δήμο μέχρι 31/12/2013, ο Δήμος θα μπορούσε να διαθέσει τα επιδόματα στους δικαιούχους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ήταν γνωστό στην κυβέρνηση ότι κανείς δήμος της χώρας χωρίς προϋπολογισμό δεν θα μπορούσε να χορηγήσει προνοιακά επιδόματα. Η κυβέρνηση γνώριζε επίσης ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού από τους Δήμους, θα αργούσε σε κάθε περίπτωση καθώς το Υπουργείο Οικονομικών έως και το τέλος Ιανουαρίου έστελνε απανωτές εγκυκλίους με παρατηρήσεις και υποδείξεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα πραγματικά δεδομένα εκβιάζει εμμέσως πλην σαφώς τους ΟΤΑ χρησιμοποιώντας 4.500 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων στο νομό Αχαΐας προκειμένου να φανεί αρεστή στην Τρόικα, ως προς τη δέσμευσή της για μηνιαίο έλεγχο των οικονομικών των Δήμων.

Ειδικότερα για το Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση που είχε καταρτίσει προϋπολογισμό χωρίς τη δυνατότητα χρηματοδότησης του παλαιού χρέους από την κυβέρνηση κατά 7,5 εκ. ευρώ (η οποία έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2013) και χωρίς τη δυνατότητα που υπήρχε μέχρι και πέρυσι να καλυφθεί ο προϋπολογισμός με τα ανεξόφλητα χρέη των δημοτών προς το δήμο κατά το δοκούν, ο Δήμος στο πρώτο τρίμηνο του έτους κινδύνευε με επιτροπεία και με άμεση παύση πληρωμών στα Νομικά του Πρόσωπα, δηλαδή στον Κοινωνικό Οργανισμό (Τράπεζα Τροφίμων, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.α.), τον Πολιτιστικό Οργανισμό (Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη κλπ), Καρναβάλι, Δημοτικό Βρεφοκομείο και ΔΗΠΕΘΕ.

Αν η Κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τους πολίτες που έχουν ανάγκη, θα μπορούσε κάλλιστα με μια απλή εγκύκλιο να εξαιρέσει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τον προϋπολογισμό και να την εντάξει στις ανελαστικές δαπάνες. Αλλά δεν το έπραξε, παρά τις εκκλήσεις μας. Φαίνεται μάλιστα να βρήκε συμμάχους και στην πόλη μας καθώς ορισμένοι προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις, βάλθηκαν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα των συμπολιτών μας για να «πυροβολήσουν» για άλλη μια φορά το Δήμο, εφευρίσκοντας ακόμη και «μαγικές» λύσεις, όπως π.χ. το εντέλλεσθαι, το οποίο ακόμη και κάποιος εντελώς άσχετος με τα οικονομικά του Δήμου, γνωρίζει ότι είναι πράξη παράνομη και συνεπάγεται την έκπτωση του Δημάρχου.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον λαϊκισμό.

Αντιθέτως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να πάρουν τα επιδόματά τους όσο το δυνατόν συντομότερα.

 

 

mynima-hellas.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou