Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Ο δεκάλογος ασφαλείας των παιδιών μας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
baria tsanta
Ο δεκάλογος ασφαλείας των παιδιών μας!!!
Ακούω και διαβάζω τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό για συλλήψεις παιδόφιλων στη χώρα μας και πραγματικά φρίττω. Όλα αυτά μου προκαλούν αηδία, οργή και φόβο.Είμαι μητέρα, όπως και εσείς είστε γονείς και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τα παιδιά μπορεί να κινδυνεύσουν από τις ανώμαλες διαθέσεις κάποιων.Σαφώς και πρέπει να τα προστατεύουμε, αλλά πιο σημαντικό είναι “υποψιάσουμε” τα παιδιά μας και να τα κάνουμε λίγο καχύποπτα με τα πάντα και τους πάντες, χωρίς ωστόσο να χάσουν την παιδικότητά τους.

Για αυτό λοιπόν, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να είναι τα παιδιά μας ασφαλή.

Πώς θα γίνει αυτό; Με το να μάθουμε στα παιδιά μας κάποια βασικά πράγματα και πώς πρέπει να αντιδράσουν αν τυχόν βρεθούν σε περίεργες καταστάσεις.

 

Ο δεκάλογος ασφαλείας των παιδιών μας:

1. Εγώ ορίζω το σώμα μου. Το σώμα μου είναι δικό μου.2. Γνωρίζω το όνομά μου, τη διεύθυνσή μου, τα ονόματα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των γονιών μου.3. Τονίστε στα παιδιά σας: Οι ενήλικες δε ζητούν βοήθεια από τα παιδιά. Αν χρειάζονται βοήθεια, απεθύνονται σε άλλους ενήλικες.

4. Δεν πηγαίνω πουθενά με κάποιον που δεν γνωρίζω και δεν παίρνω ποτέ κάτι από κάποιον που δεν γνωρίζω.

5. Πάντα πρέπει ρωτάω και να ενημερωνω τους γονείς μου προτού πάω κάπου, προτού αλλάξω τα σχέδιά μου ή επιβιβαστώ σε κάποιο αυτοκίνητο, ακόμα και αν είναι το αυτοκίνητο κάποιου γνωστού. Αν δεν μπορώ να ρωτήσω πρώτα, τότε η απάντηση, που πρέπει να δώσω, είναι όχι!

6. Οι περιοχές του σώματός μας, που καλύπτονται από το μαγιώ, είναι απόκρυφες, άρα τις κρατάμε για εμάς μόνο.

7.Δεν χρειάζεται να είμαι ευγενικός/ή, αν κάποιος με κάνει να αισθανθώ φόβο ή αμηχανία. Λέμε όχι ακόμα και σε κάποιον ενήλικα.

8. Δεν κρατάω μυστικά από τους γονείς μου, ειδικά αν αυτά τα μυστικά με κάνουν να νιώθω περίεργα. Κανένας ενήλικας δεν πρέπει να ζητά από ένα παιδι να κρατησει μυστικό. Όποιος και αν είναι αυτός ο ενήλικας.

9.Αν χαθώ σε έναν δημόσιο χώρο ή σε ένα εμπορικό κέντρο, μπορώ μα σταματήσω κάπου και να φωνάξω ή να πάω σε μια μαμα και να ζητήσω βοήθεια.

10. Πάντα θα ακούω αυτή τη φωνούλα μέσα μου, που λέγεται ένστικτο, ειδικά αν νιώθω πως κάτι δεν πάει καλά!

Μαρία Φραγκάκη
mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou