Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ο Έμπολα σκότωσε πέντε ερευνητές που ανακάλυψαν ότι μεταλλάσσεται ραγδαία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

15

Ο Έμπολα σκότωσε πέντε ερευνητές που ανακάλυψαν ότι μεταλλάσσεται ραγδαία!!!

 

Πέντε από τους επιστήμονες που συνυπογράφουν την νεώτερη μελέτη για τη συμπεριφορά του ιού Έμπολα πέθαναν εξαιτίας του πριν καν προλάβει να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό η έρευνά τους.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται όσοι προσπαθούν να αναχαιτίσουν την χειρότερη επιδημία του από το 1976 που πρωτοεμφανίστηκε.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη και έδειξε ότι από τον Μάιο που εξαπλώθηκε ο ιός από τη Γουϊνέα στη Σιέρα Λεόνε, έχει μεταλλαχθεί πολλές φορές, δυσχεραίνοντας την επινόηση κάποιας θεραπείας εναντίον του.

Οι δρες Mbalu Fonnie, Alex Moigboi, Alice Kovoma, Mohamed Fullah και S. Humarr Khan είχαν συνεργαστεί με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για να αποκωδικοποιήσουν το DNA του ιού σε 78 ασθενείς και να εξετάσουν σε γενετικό επίπεδο την παρούσα επιδημία.

Ο δρ Khan, ο οποίος ήταν ιολόγος και ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Σιέρα Λεόνε, πέθανε στις 29 Ιουλίου έπειτα από σύντομη μάχη με τον ιό και αφού πρώτα είχε περιθάλψει περισσότερους από 100 πάσχοντες από τη νόσο.

Δύο μήνες πριν από τον θάνατό του είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι φοβόταν για τη ζωή του. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι φοβάμαι για τη ζωή μου, γιατί την αγαπάω», είχε πει. «Οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι ευάλωτοι στη νόσο επειδή είμαστε οι πρώτοι που εκτιθέμεθα όταν κάποιος αρρωσταίνει. Ακόμα και όταν φοράς πλήρη προστατευτική εξάρτηση, κινδυνεύεις».

Σύμφωνα με το περιοδικό «Science», ο δρ Khan και οι τέσσερις άλλοι ερευνητές ήταν έμπειρα μέλη της Ομάδας Πυρετού Λάσσα στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο της πόλης Κένεμα, στη Σιέρα Λεόνε. Ο πυρετός Λάσσα είναι ένας ιογενής αιμορραγικός πυρετός, ο οποίος προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Έμπολα αλλά οφείλεται σε άλλο ιό.

Η έρευνα των πέντε ερευνητών οδήγησε στην πηγή της επιδημίας στην Σιέρα Λεόνε, που ήταν η κηδεία ενός θεραπευτή στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων μία έγκυος η οποία νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο της Κένεμα και 13 άλλες γυναίκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ιός Έμπολα έχει έως στιγμής μολύνει 3.069 ανθρώπους στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία, τη Γουϊνέα και τη Νιγηρία, κοστίζοντας τη ζωή σε 1.552 από αυτούς.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 240 από τα θύματα είναι μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού.

Η μελέτη «Genomic surveillance elucidates Ebola virus origin and transmission during the 2014 outbreak» (Η γονιδιωματική επιτήρηση αποσαφηνίζει την προέλευση και μετάδοση του ιού Έμπολα κατά την επιδημία του 2014) δημοσιεύθηκε στις 28 Αυγούστου στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Science».

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea