Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ

Οι ευθύνες όλων μας και η σωστή συμπεριφορά στα παιδιά με αναπηρία-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1403649207229screencapture

Οι ευθύνες όλων μας και η σωστή συμπεριφορά στα παιδιά με αναπηρία-ΒΙΝΤΕΟ

Κάποιες φόρες μπορεί να λείπει μια ράμπα για αμαξίδιο, άλλες να λείπουν οι υποδομές σε αθλητικούς χώρους ή σε παιδικές χαρές και παιδότοπους. Μπορεί να λείπει και ο χρόνος ίσως ….όμως ποτέ δε μπορεί να λείπει η σωστή συμπεριφορά απέναντι σε ένα παιδί με αναπηρία!

Η γνωστή σε όλους μας UNICEFστέλνει ένα σημαντικό μήνυμα, με ένα βίντεο για τα παιδιά με αναπηρία. Το στίγμα, η προκατάληψη, η διάκριση, τα όρια επικοινωνίας των παιδιών αυτών, θα πρέπει να εξαλειφθούν. Με τη δική μας παρότρυνση, με τη δική μας αλλαγή συμπεριφοράς και την αναγνώριση πως όλοι είμαστε ισάξια μέλη μιας κοινωνίας που σέβεται τον άνθρωπο.

Οι γονείς δε πρέπει να ξεχωρίζουν το παιδί με αναπηρία από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οι φιλίες θα πρέπει να δημιουργούνται με κίνητρο την εκτίμηση και το σεβασμό, όχι με βάσει την κινητικότητα του καθενός. Τα άτομα με αναπηρία, κάθε ηλικίας και οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας, είναι συνάνθρωποι μας, που χαίρονται, χαμογελούν, αγαπούν με τον ίδιο τρόπο όπως εμείς …μερικές φορές και με πιο πλατύ χαμόγελο!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Επειδή είμαστε γονείς, δεν σημαίνει ότι έχουμε εξουσία πάνω στα παιδιά μας

Efi Nika