Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Οι βλαβερές συνήθειες που μας “κλέβουν” έως και 17 χρόνια ζωής!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Overweight mature man with pizza

Οι βλαβερές συνήθειες που μας “κλέβουν” έως και 17 χρόνια ζωής!

Ο καθένας γνωρίζει πια ότι δεν είναι υγιεινό να περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μπροστά στην τηλεόραση τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας μπύρες. Το πόσο βλαβερά είναι τα αποτελέσματα αυτών των συνηθειών, το δείχνουν τώρα οι επιστήμονες – ερευνητές του DKFZ. Με δέκα τσιγάρα την ημέρα, ο άνδρας χάνει τουλάχιστον 9,4 χρόνια, ενώ η γυναίκα 7,3 χρόνια ζωής.

Μια μέτρια κατανάλωση, με λιγότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα, μειώνει το προσδόκιμο όριο ζωής στα πέντε χρόνια.

Άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε σαφή απώλεια των αναμενόμενων χρόνων ζωής είναι η παχυσαρκία (3,1 χρόνια), η κατανάλωση αλκοόλ με περισσότερα από τέσσερα ποτά την ημέρα (3,1 χρόνια μόνο στους άνδρες), καθώς και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος (στους άνδρες 1,4, στις γυναίκες 2,4 χρόνια) Πολλοί όμως άνθρωποι δεν αρκούνται σε μία και μόνη βλαβερή συνήθεια.

Ο συνδυασμός βλαβερών συνηθειών τρόπου ζωής απασχόλησε εξίσου τους ερευνητές. Έτσι, ένας παχύσαρκος δεινός καπνιστής που πίνει πολύ και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος μπορεί να χάσει σε σχέση με αυτόν που ζει υγιεινά μέχρι και 17 χρόνια ζωής (άνδρες) ή 13,9 (γυναίκες).

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika