Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Οι ανδρικές ορμόνες ευθύνονται για τη δημιουργία αυτισμού!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

womb

Οι ανδρικές ορμόνες ευθύνονται για τη δημιουργία αυτισμού! 

Νέα έρευνα υποδεικνύει πως η έκθεση σε μεγάλο επίπεδο από ανδρικές ορμόνες του βρέφους στη μήτρα, αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξει αυτισμό. Το πανεπιστήμιο του Cambridge προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση μετά το πέρας των ερευνών σε 300 αγόρια, που αποκαλύπτει τις αιτίες του αυτισμού, ειδικά στα αρσενικά βρέφη.

Επισημαίνουν όμως πως ακόμα δεν θα είναι δυνατόν να τον σταματήσουν μπλοκάροντας αυτές τις ορμόνες ή ότι θα υπάρξει κάποιο προγεννητικό τεστ που θα υποδεικνύει τον αυτισμό.  Η τεστοστερόνη και άλλες 3 στεροειδή ορμόνες είναι πολύ σημαντικές για την εμβρυική εξέλιξη, που σημαίνει πως είναι ριψοκίνδυνο να τις μπλοκάρουμε.

Ίσως να έχουμε ανακαλύψει τι είναι αυτό που πυροδοτεί τον αυτισμό στην εμβρυική φάση είπαν οι Δρ.MichaelLombardoκαι ο καθηγητής SimonBaron-Cohen. Το υγρό που περιβάλλει το έμβρυο όσο είναι στη μήτρα, ίσως να εξηγεί σε πρώιμο στάδιο, ποιος είναι ο κίνδυνος για αυτισμό. Σε 128 βρέφη βρήκαν το αμνιακό υγρό να περιέχει ιδιαίτερα υψηλό αριθμό από στεροειδή και στη πορεία ανέπτυξαν αυτισμό. Σε αντίθεση με τα 217 βρέφη που είχαν χαμηλό δείκτη και δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα.

Γνωρίζαμε ήδη πως οι ανεβασμένες ενδείξεις τεστοστερόνης σχετίζονταν με χαμηλό δείκτη κοινωνικότητας και της επικοινωνιακής εξέλιξης. Τώρα ίσως για πρώτη φορά να σχετίζεται και με τη διάγνωση αυτισμού. Αυτό ίσως να εξηγεί και γιατί ο αυτισμός είναι πιο συνηθισμένος στα αρσενικά παρά στα θηλυκά βρέφη.

Έως σήμερα θεωρούσαμε πως η φύση του αυτισμού είναι γενετική και βιολογική επιπλοκή. Οπότε η νέα έρευνα είναι στη δίκη μας κρίση ώστε να κατανοήσουμε το μυστηριώδες και περίπλοκο γκρουπ των συνθηκών που οδηγούν στον αυτισμό!

Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika