Newsitamea.gr
ΔΙΑΒΗΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Οι έξυπνοι φακοί επαφής της Google που θα μετράνε ακόμα και το διαβήτη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

contact-lenses

Οι έξυπνοι φακοί επαφής της Google που θα μετράνε ακόμα και το διαβήτη!!!

Η Alcon, το οφθαλμολογικό τμήμα της Novartis ήρθε σε συμφωνία με το τμήμα της Google που είναι «αφιερωμένο στην εξεύρεση νέων λύσεων για τα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα» για την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας του έξυπνου φακού, για όλες τις οφθαλμικές ιατρικές χρήσεις. Η έξυπνη τεχνολογία του φακού περιλαμβάνει μη επεμβατικούς αισθητήρες, μικροτσίπ και άλλα μικροσκοπικά ηλεκτρονικά προϊόντα, που είναι ενσωματωμένα μέσα σε φακούς επαφής.

Αρχικά, η συμφωνία θα εξετάσει τη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης σε διαβητικούς ασθενείς μέσω έξυπνων φακών επαφής που αναλύουν το δακρυϊκό υγρό στο μάτι, Οι φακοί θα συνδέονται ασύρματα με μια κινητή συσκευή. Επίσης, θα αναπτύξει έξυπνους φακούς που θα αποκαθιστούν την αυτόματη εστίαση του ματιού σε κοντινά αντικείμενα. 

Ενώ η συμφωνία κατ΄ αρχήν αφορά στην ιατρική φροντίδα των ματιών, οι εταιρείες βλέπουν τη συνεργασία να εξελίσσεται σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα που δεν αποκαλύφθηκαν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Joe Jimenez δήλωσε: «ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Google για να φέρουμε σε επαφή την προηγμένη τεχνολογία της με την εκτεταμένη – από πλευράς μας – γνώση της βιολογίας ώστε να καλύψουμε ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες».

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να πάμε πέρα από τα όρια της παραδοσιακής διαχείρισης νόσου, αρχής γενομένης από το μάτι».  Ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, δήλωσε «Το όνειρό μας είναι να χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη σμίκρυνση των ηλεκτρονικών για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Η υγειονομική περίθαλψη γίνεται όλο και πιο σημαντική για την Google. Τον περασμένο μήνα, υπέγραψε μια συμφωνία για τον αυτισμό στις ΗΠΑ, ενώ η Google Glass διερευνά μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea