Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Σ.Κ.Π.

Οδηγός λεωφορείου άφησε άτομο ΑμεΑ στη μέση του πουθενά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ktel

Οδηγός λεωφορείου άφησε άτομο ΑμεΑ στη μέση του πουθενά!!!

 

Οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας εγκατέλειψε στην τύχη του έναν επιβάτη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο Δημήτρης Παπαστεργίου στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ υπάρχει και έγγραφή διαμαρτυρία για το συμβάν από το σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας».

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Παπαστεργίου που ήταν και το θύμα, κατά την επιστροφή του από Πάτρα προς Αθήνα μετά από την παρουσία του σε ημερίδα του συλλόγου για την σκλήρυνση κατά πλάκας, του ήρθε η ανάγκη να ουρήσει. Ζήτησε λοιπόν από τον οδηγό να ανοίξει την τουαλέτα και όταν αυτός του είπε ότι δεν λειτουργεί, ζήτησε να κάνει στάση, με δεδομένο ότι ηπάθηση που έχει γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν κάποιος ασθενής κρατάει τα ούρα του.

Ο οδηγός αρνήθηκε παρά το γεγονός ότι τέσσερις συνασθενείς τουκαταγγέλλοντος που ήταν μαζί του στο λεωφορείο του εξήγησαν την περίπτωση. «Εσείς οι ΑμεΑ να μην παίρνετε λεωφορείο που κάνει εξπρές δρομολόγιο» ήταν η απάντηση του.Τελικά με τα πολλά και ύστερα από τις διαμαρτυρίες των επιβατών, ο οδηγός σταμάτησε και έκανε στάση.

Ο άνδρας που είχε σκλήρυνση κατά πλάκας κατέβηκε να ουρήσει με την βοήθεια επιβατών του λεωφορείου (αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα), αλλά προς μεγάλη του έκπληξη, όταν τελείωσε διαπίστωσε ότι το πούλμαν είχε φύγει.

 Kαταγγέλει ο Δ. Παπαστεργίου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας – Τι ζητάει από το ΚΤΕΛ Αχαΐας

Το έγγραφο διαμαρτυρίας από την ΕΕΑΣΚΠ

Αχαΐα: Οδηγός λεωφορείου άφησε άτομο ΑμεΑ στη μέση του πουθενά – Βγήκε να ουρήσει και το πούλμαν έφυγε!

Το συμβάν ήταν φυσιολογικό να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους επιβάτες με τον οδηγό να υποστηρίζει  ότι δεν κατάλαβε ότι άφησε πίσω του έναν άνθρωπο και μάλιστα ασθενή στη μέση του πουθενά. Τελικά ο οδηγός ειδοποίησε τον οδηγό του επόμενου δρομολογίου για να παραλάβει τον άνθρωπο που είχε αφήσει στη μέση του δρόμου.

Στην καταγγελία να σημειωθεί ότι υπάρχει η ώρα του δρομολογίου, αλλά και ο αριθμός με την πινακίδα του λεωφορείου.  «Δεν ζητάω χρήματα, το μόνο που ζητάω είναι: λειτουργία των WC σε όλα τα λεωφορεία εάν και εφόσον υπάρχουν, οι θέσεις των ΑμεΑ να μη δίνονται σε ανθρώπους μη ΑμεΑ, παρά μόνο 20 λεπτά πριν από την αναχώρηση του οχήματος, και μια δημόσια συγγνώμη από τα ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον οδηγό» σημειώνει ο καταγγέλλων…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou