Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΓΑ

ΟΓΑ : Δωρεάν διακοπές, εισιτήρια θεάτρου και βιβλία σε δικαιούχους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

oga turismos

 

ΟΓΑ : Δωρεάν διακοπές, εισιτήρια θεάτρου και βιβλία σε δικαιούχους

ΟΓΑ:Δωρεάν διακοπές, εισιτήρια θεάτρου και βιβλία σε 584.550 δικαιούχους ΟΓΑ …Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ

Προγράμματα «Αγροτικής Εστίας» 2014: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για 584.550 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, που αφορούν 584.550δικαιούχους, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίαςκ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε ότι η υποβολή αιτήσεων για τουςασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τα Προγράμματα τηςΑγροτικής Εστίας ξεκινά την Τρίτη 27-05-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τηνΠαρασκευή 20-06-2014. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν ναυποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας
Στις τομές που έγιναν φέτος στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας αναφέρθηκε οΔιοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στοΠρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, που απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχουςαγρότες.

«Ο ΟΓΑ εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα και στηρίζει τον αγροτικόπληθυσμό προς κάθε κατεύθυνση. Αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προςτους ενεργούς αγρότες, τους νέους αγρότες, τους συνταξιούχους κάθε κατηγορίας καιτους ασφαλισμένους. Συντομεύει κατά πολύ τους χρόνους υποβολής συντάξεων και επιδομάτων. Επεκτείνει με τολμηρές αλλαγές-τομές τις παροχές του θεσμού τηςΑγροτικής Εστίας με κοινωνική ευαισθησία και άμεση αποτελεσματικότητα.

Επενδύει ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και τη γνώση, την αναβάθμιση της ποιότηταςζωής των ασφαλισμένων και συνταξιούχων με νέα και καινοτόμα προγράμματα, ενώαπλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης των προγραμμάτων προςόφελος όλων», δήλωσε ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Στο αναπτυξιακό σχέδιο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στοοποίο περιλαμβάνεται ο πρωτογενής τομέας ως βασικός πυλώνας ανάπτυξηςαναφέρθηκε, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Παναγιώτης Κοκκόρης. Τόνισε μάλιστα πως οι προσπάθειες του ΟΓΑ συμβάλλουνστο πλαίσιο αυτό, τόσο με την στήριξη των ενεργών ασφαλισμένων όσο και τωνσυνταξιούχων. «Το Υπουργείο με τη Διοίκηση του ΟΓΑ εμπλουτίζει ταπρογράμματα, απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου και πληρωμών των παρόχων μεστόχο ο ΟΓΑ να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες»,κατέληξε ο κ. Κοκκόρης.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 στα οποία μπορούν νασυμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: α) 6ήμερες διακοπές (5διανυκτερεύσεις), σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας(ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες καιcamping) και απευθύνεται σε 115.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς καιστα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουνασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. (διάρκεια ισχύος μέχρι 03-05-2015) β) 6ήμερεςδιακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις, στο πλαίσιο τουεπιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού και απευθύνεται σε 15.000συνταξιούχους. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014).

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:· 3ήμερες εκδρομές για 5.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τουςσυμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δενξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 120 ευρώ.
· 2ήμερες διακοπές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τουςσυμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δενξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 65 ευρώ.
· 1ήμερες εκδρομές για 38.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν γιατους συμμετέχοντες.
Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σεόλους τους νομούς της χώρας. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους(ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σεόλους τους νομούς της χώρας. Επίσης, θα διανεμηθούν δωρεάν απευθείας σε 100.000δικαιούχους βιβλία με συγκεκριμένη θεματική ενότητα. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 93.000 δικαιούχους(ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικώνπαραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. ΤαΔελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ. Εφόσον ο αριθμός αιτήσεων υπερβεί τον αριθμότων δικαιούχων θα διενεργηθεί κλήρωση. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-5-2015).
Επίσης, σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθούν α) Πρόγραμμα ΠαροχήςΧρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε 300 πολύτεκνες μητέρες, β)Πρόγραμμα Παροχής Τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς για 1.250 άτομακαι γ) Πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για Επιμορφωτικά Σεμινάρια νέωναγροτών για 10.000 άτομα. Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

§ Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

§ Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων

§ Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικάενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) § Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

Δικαιολογητικά:

Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουνμαζί τους:

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
– Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα – σε ισχύ για το έτος 2014,(ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, πουεπιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
– Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης(εφόσον υπάρχουν) ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

Κλήρωση Δικαιούχων:

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονικήδιαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα τηςΑγροτικής Εστίας έτους 2014. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σεόλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θαεκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανάπρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω των ΚΕΠ ήμέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr)

Παραλαβή Δελτίων:
§ Τα Δελτία Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θαδιανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής καιαστυνομική ταυτότητα. § Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στασυμβεβλημένα βιβλιοπωλεία – Εκδοτικούς οίκους και θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.
§ Οι δικαιούχοι των εισιτηρίων θεάτρου, που θα προκύψουν μετά απόκλήρωση, θα παραλαμβάνουν τα εισιτήρια από τα ΚΕΠ.

 

ΔΕΙΤΕ :Προγράμματα Αγροτικής Εστίας 2014- Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika