Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΟΓΑ: Δείτε τι ισχύει για επίδομα συζύγου, σύνταξη Αυγούστου και Αγροτική Εστία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

oga

ΟΓΑ: Δείτε τι ισχύει για επίδομα συζύγου, σύνταξη Αυγούστου και Αγροτική Εστία

Αρχισε η διανομή των δελτίων στους δικαιούχους των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, ενώ αποφασίστηκε αναδρομική καταβολή του επιδόματος συζύγου για τον Ιούλιο, μαζί με την σύνταξη του Αυγούστου

Ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης του Αυγούστου θα επαναχορηγηθεί το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι έχουν σύζυγο μη συνταξιούχο με έτος γέννησης το 1949.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, τον Ιούλιο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διακοπής καταβολής του επιδόματος, και έγιναν όλες οι ενέργειες για την επαναχορήγηση του επιδόματος αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι γήρατος του ΟΓΑ δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του συζύγου του/της και εφ’ όσον αυτός δεν λαμβάνει σύνταξη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
Αρχισε η διανομή των δελτίων

Ξεκινά  η διανομή των ατομικών δελτίων των 473.000 δικαιούχοι των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για το 2014 που κληρώθηκαν στις 2/7/2014. Τα ατομικά Δελτία των κληρωθέντων θα διανέμονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όλης της χώρας.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:

  • Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 115.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α, και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015.
  • Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2014.
  • Εκδρομικό Πρόγραμμα (3ήμερων, 2ήμερων, μονοήμερων εκδρομών) για 50.000 δικαιούχους, διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015.
  • Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής εισιτηρίων θεάτρου για 93.000 δικαιούχους, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2015.
  • Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 200.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ, ενημερώνει τους δικαιούχους, ότι για τα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού οι κληρωθέντες θα πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) από το κατάλυμα της επιλογής τους.

Στη συνέχεια, θα εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και θα καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων των εν λόγω προγραμμάτων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

Τα ονόματα όλων των κληρωθέντων δικαιούχων, οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΟΓΑ/ΛΑΕ επιχειρήσεων (παρόχων) για όλα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ο.Γ.Α.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika