Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ντοματούλα, θρεπτική και μια συνταγή έκπληξη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ντοματούλα, θρεπτική και μια συνταγή έκπληξη

Ντοματούλα, θρεπτική και μια συνταγή έκπληξη!!!

 

Οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, μια ουσία που συνδέεται  με την προστασία του DNA στα λευκά αιμοσφαίρια, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Περιέχουν βιταμίνη Α, που βελτιώνει την όραση. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και μας βοηθά να διατηρήσουμε την υγεία του πεπτικού συστήματος. Γνωρίζατε ότι ο χυμός ντομάτας είναι γνωστός για την αντηλιακή επίδρασή του; Η τακτική κατανάλωση εξασφαλίζει προστασία απέναντι στο ερύθημα που προκαλείται από τις ακτινοβολίες UV.

Ντομάτα για γερά κόκαλα

Περιέχει βιταμίνη Κ, η οποία συμβάλλει στην υγεία των οστών. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Α. Είναι εχθρός της χοληστερίνης, αφού περιέχει κάλιο, που  μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και επομένως, τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Ντοματούλα, θρεπτική και μια συνταγή έκπληξη

Tip: Τα μαγειρεμένα προϊόντα ντομάτας, όπως ο παστεριωμένος χυμός της, η σούπα, η σάλτσα και το κέτσαπ, περιέχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις βιοδιαθέσιμου λυκοπενίου.

 

Ντοματούλα, θρεπτική και μια συνταγή έκπληξη

Nτοματούλες γεμιστές

Υλικά:

4 μεγάλες ντομάτες, ώριμες αλλά σφιχτές
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ξερό κρεμμύδι
μερικά φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
200 ml ελαιόλαδο
150 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, με 100ml ελαιόλαδο.

Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 2½ φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά, ανακατεύοντας παράλληλα.

Χαράσσουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει.

Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό.  Κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα και αδειάζουμε  τη σάρκα τους και την ψιλοκόβουμε.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το  βασιλικό, την ψιλοκομμένη σάρκα της ντομάτας και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

 

 

 

glikaxamogela.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou