Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Νευροϊνωμάτωση:Η ζωή χαμογέλασε στον άνθρωπο δίχως πρόσωπο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kasmir-

Νευροϊνωμάτωση:Η ζωή χαμογέλασε στον άνθρωπο δίχως πρόσωπο με ένα υγιές μωρό και μια σύζυγο με ένα πόδι 

Ο μοναδικός φόβος του Mohammad Latif Khatana, γνωστού και ως «ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο» ήταν ότι το παιδί που επρόκειτο να φέρει στον κόσμο θα κληρονομούσε τη νόσο που τον έχει παραμορφώσει.

Ο 32χρονος άνδρας από την Ινδία πλέον δε μπορεί να κρύψει τη χαρά του καθώς η γυναίκα του, που έχει ένα πόδι, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Τώρα ο Mohammad και η 25χρονη σύζυγός του απολαμβάνουν τρυφερές οικογενειακές στιγμές αγκαλιά με την κορούλα τους, Ulfat, το όνομα της οποία στα Urdu σημαίνει «αγάπη».

«Ήμουν πολύ ανήσυχος πριν γεννηθεί. Όταν την είδα για πρώτη φορά, ήταν τόσο όμορφη και τέλεια που ένιωσα μεγάλη ανακούφιση. Είναι πανέμορφη, σαν άγγελος» είπε ο ευτυχής πατέρας, τονίζοντας ότι ο ερχομός της κόρης του έφερε μεγάλη χαρά στη μέχρι τότε μίζερη ζωή του, εξαιτίας της παραμόρφωσής του.

Ο Latif πάσχει από Νευροϊνωμάτωση , μια ανωμαλία στο δέρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες πτυχώσεις που καλύπτουν όλο του το πρόσωπο.  Μία σπάνια πάθηση που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Πρόκειται για γενετική διαταραχή με νευρολογικές, μυοσκελετικές, οφθαλμολογικές, ακοολογικές (NF2) και δερματικές ανωμαλίες ή βλάβες, αλλά και προδιάθεση για νεοπλασία.
Νευροϊνωμάτωση διακρίνεται σε :1. Νευροϊνωμάτωση τύπου 1 (NF1) ή Νόσος Von Recklinghausen. Είναι ο πιο συχνός τύπος και αφορά περισσότερο από 85% των περιπτώσεων. Εμφανίζεται με συχνότητα 1:3.000 γεννήσεις. 2. Νευροϊνωμάτωση τύπου ΙΙ (NF2). Εμφανίζεται με συχνότητα 1:25.000 γεννήσεις. 3. Σβανωμάτωση (Schwannomatosis). Είναι ακόμα πιο σπάνια με συχνότητα 1:40.000 γεννήσεις.


«Θέλω να ξεχάσω το παρελθόν μου. Η πατρότητα είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή ενός άντρα και απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο. Πλέον ανησυχώ περισσότερο για εκείνη παρά για τον εαυτό μου. Δε φοβάμαι πια για μένα» πρόσθεσε.






Η ζωή χαμογέλασε στον άνθρωπο δίχως πρόσωπο

Χαμόγελα … Salima γεννήθηκε με μόνο ένα πόδι

 

ΔΕΙΤΕ :

Νευροινωμάτωση: Μια σπάνια ασθένεια που μας αφορά όλους!

Νευροϊνωμάτωση

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika