Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μπορεί ένας τραυματισμός να με κάνει ιδιοφυΐα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9528258858

Μπορεί ένας τραυματισμός να με κάνει ιδιοφυΐα;

Έχετε ποτέ ακούσει τη φράση “Ό, τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό;” Ε, λοιπόν για κάποιους ανθρώπους που υπέστησαν εγκεφαλικό τραύμα, αυτή η γνωστή φράση είναι πέρα για πέρα αληθινή! Διαβάστε για τις απίστευτες περιπτώσεις ανθρώπων που μετά από ένα χτύπημα έγιναν ταλέντα.

Ένα κορίτσι από την Κροατία άρχισε να μιλάει γερμανικά, αλλά ξέχασε τη μητρική της γλώσσα μόλις συνήλθε από κώμα. Η κοπέλα είναι τώρα σε θέση να μιλάει άπταιστα μια γλώσσα που μόλις είχε αρχίσει να μαθαίνει πριν το ατύχημά της. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι διάφορα τμήματα του εγκεφάλου εμπλέκονται στη διαδικασία που λαμβάνει χώρα όταν ένα άτομο μαθαίνει μια δεύτερη γλώσσα και επισημαίνουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον εγκέφαλο σε σχέση με την εκμάθηση μιας γλώσσας.  Η 13χρονη μελετούσε γερμανικά στο σχολείο και έβλεπε  γερμανική τηλεόραση, αλλά δεν μπορούσε ακόμη να μιλήσει τη γλώσσα σύμφωνα με μια εκδοχή της ιστορίας που παρουσιάστηκε στο Discovery News.

Μια άλλη γυναίκα πάλι ανέπτυξε την ικανότητα να ζωγραφίζει μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι. Πριν από δύο χρόνια, η Pip Taylor υπέστη σοβαρό τραύμα στον εγκέφαλο της μετά όταν γλίστρησε από μια σκάλα, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Ήταν ένας τραυματισμό που τώρα φαίνεται να την προίκισε με μια απίστευτη ικανότητα να ζωγραφίζει καταπληκτικά. Η Pip Taylor, 49 χρονών γυναίκα από την Αγγλία, ισχυρίζεται ότι ζωγράφιζε απαίσια πριν από το ατύχημα και τα καλλιτεχνικά ήταν το μάθημα στο οποίο είχε τις χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Nikki Baudains που διαπίστωσε ότι είχε Πάρκινσον ενώ ανακάλυψε παράλληλα και μια μοναδική θετική επίπτωση  από αυτό το πρόβλημα υγείας καθώς της προέκυψε μια άκρως δημιουργική τάση: Δύο μήνες αφότου ξεκίνησε να λαμβάνει φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον την κατέλαβε ένας διακαής πόθος να ζωγραφίζει!  Ήταν μια παράξενη παρενέργεια των φαρμάκων….

9528258888889459833

Πριν από μερικά χρόνια, ο Jason Pajet ένας 30άρης από την Αλάσκα, μετά από έναν τσακωμό σε ένα μπαρ, η ζωή του άλλαξε για πάντα, καθώς όταν συνήλθε μετά από ένα δυνατό κτύπημα στο κεφάλι διαπίστωσε ότι είχε γίνει ιδιοφυία στα μαθηματικά και τη φυσική. Ο νεαρός άνδρας διαγνώστηκε ότι πάσχει από το επίκτητο σύνδρομο savant, το λεγόμενο σύνδρομο του σοφού, όπου ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να γίνει ιδιοφυϊα στα μαθηματικά ή τις τέχνες μετά από τραυματισμό στο κεφάλι.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν σοβαρά τραύματα που τους οδήγησαν στην ανάπτυξη νέων παράξενων ικανοτήτων:

 

[youtube id=”rusQZNYlw9g” width=”620″ height=”360″]

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika