Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μια στις επτά αιτήσεις πληροί τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5201434

Μια στις επτά αιτήσεις πληροί τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και το πρωί της Τρίτης είχαν υποβληθεί 140.000 αιτήσεις – «Πράσινο φως» για περίπου 22.000 νοικοκυριά που θα εισπράξουν 13,5 εκατ. ευρώ

Μόνο μια στις επτά από τις αιτήσεις για την είσπραξη του κοινωνικού μερίσματος που είχαν υποβληθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα έως το πρωί της Τρίτης φαίνεται ότι πληροί τα κριτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συνολικά ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί ανέρχεται σε 140.000, που σημαίνει ότι μόνο οι 20.000 ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχουν οριστεί για την καταβολή του επιδόματος που μπορεί να ξεκινήσει από 500 ευρώ και να φτάσει έως και τα 1083 ευρώ για μια πενταμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών το εφάπαξ επίδομα των 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν 600.000 οικογένειες ή σχεδόν 1.000.000 πολίτες.

Η πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων δείχνει ότι περίπου 40.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν επειδή υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους ενώ περίπου 22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από επιλέξιμα νοικοκυριά τα οποία θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσες αιτήσεις υποβληθούν από 1-31 Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1-30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει έως και τις 10 Ιουλίου.

Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα προσδιοριστούν από τη διασταύρωση των στοιχείων που αναγράφονται στις αιτήσεις με αυτά που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τέλος, θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για να διαπιστωθεί το εάν τα όσα υποστηρίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος ισχύουν.

 

 

www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea