Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μητέρες ξυρίζουν τα μαλλιά τους για τα καρκινοπαθή παιδιά τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140801_53db819e20bb6

Μητέρες ξυρίζουν τα μαλλιά τους για τα καρκινοπαθή παιδιά τους

Το περασμένο Σάββατο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, 46 μητέρες των οποίων τα παιδιά έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, συγκεντρώθηκαν στη Μασαχουσέτη, για να ξυρίσουν τα μαλλιά τους και να μαζέψουν χρήματα για έρευνες γύρω από τη νόσο.

Η ομάδα των 46 γυναικών ξεκίνησε το 2010 και πήρε το όνομα 46 Mommas Shave for the Brave. Είναι μία ομάδα η οποία αποτελείται από γυναίκες με διαφορετικές πεποιθήσεις, τρόπο ζωής και διαφορετικό υπόβαθρο. Υπάρχει όμως κάτι κοινό που τους ενώνει. Και αυτό είναι ο καρκίνος στην παιδική ηλικία.

Η ομάδα αποτελείται από μαμάδες σε όλη την Αμερική και Καναδά και είναι οι μαμάδες που αντιπροσωπεύουν όλες τις γυναίκες που κάνουν “το ταξίδι του καρκίνου με τα παιδιά τους”.

Από το 2010 και την έναρξη της ομάδας, οι 46 μαμάδες έθεσαν έναν στόχο. Να συγκεντρώσουν χρήματα, ώστε να μπορέσουν να γίνουν έρευνες για τον καρκίνο. Όλα τα χρήματα τα οποία έχουν καταφέρει να μαζέψουν από το 2010 έως σήμερα προσφέρονται στο ίδρυμα St Baldrick’s , ένας οργανισμός ο οποίος χρηματοδοτεί την παιδιατρική έρευνα για τον καρκίνο.

Η ομάδα ταξιδεύει από το 2010 σε διάφορες περιοχές προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, να βοηθήσει και άλλες γυναίκες να ενταχθούν στην ομάδα, αλλά και να δώσει την δυνατότητα να συμμετέχει όλος ο κόσμος στην προσπάθειά τους.

Μητέρες ξυρίζουν τα μαλλιά τους για τα καρκινοπαθή παιδιά τους
Με ξυρισμένο κεφάλι για τον μικρό τους ήρωα – ©ConnorSumner2014

Επιπλέον είναι μία προσπάθεια που δίνει κουράγιο και ελπίδες σε όλο τον κόσμο και τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώνονται έχουν ως στόχο να βοηθήσουν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν προσβληθεί με καρκίνο, απλά ξυρίζοντας τα μαλλιά του. Η σελίδα τους στον διαδικτυακό κόσμο είναι εδώ και ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.

“Είτε είναι μία γιαγιά, είτε κάποιος φίλος. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βοηθήστε μας να κάνουμε μία ορατή διαφορά για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία” διαβάσαμε στην σελίδα τους.

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία στην Ελλάδα και στον κόσμο

Σύμφωνα με το Υπουργείο παιδείας, αν και ο καρκίνος πολύ σπανιότερα προσβάλλει παιδιά μικρής ηλικίας, ωστόσο είναι η συχνότερη αιτία θανάτου μετά τα ατυχήματα.

Υπολογίζεται ότι στον κόσμο κάθε χρόνο 250.000 παιδιά νοσούν από τον καρκίνο, ενώ μόνο το 20% έχουν πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχονται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Μητέρες ξυρίζουν τα μαλλιά τους για τα καρκινοπαθή παιδιά τους
“Ξυρίζομαι για τον ήρωά μου” – ©ConnorSumner2014

Κάθε χρόνο πάνω από 150.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ετησίως στην Ελλάδα προσβάλλονται από καρκίνο περίπου 300 παιδιά, κυρίως από λευχαιμία.

Στον κόσμο 20.000 μικροί ασθενείς 0-19 ετών νοσούν στην Ευρώπη, ενώ 46 νέα περιστατικά διαγιγνώσκονται καθημερινά στις ΗΠΑ.

Η υγεία και η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων. Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις, δεν διαχωρίζει ανθρώπους, φυλές, φτωχούς ή πλούσιους. Θα έπρεπε όλοι να έχουμε την δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα, είτε προερχόμαστε από χώρες χαμηλού εισοδήματος, είτε προερχόμαστε από χώρες υψηλού εισοδήματος.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika