Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαθήματα Ζωής:μητέρα καρκινοπαθής προετοιμάζει τον γιο της για μια ζωή χωρίς εκείνη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

rovenagenna_

Μαθήματα Ζωής:μητέρα καρκινοπαθής προετοιμάζει τον γιο της για μια ζωή χωρίς εκείνη!

Λίγο μετά τη γέννηση του γιου της, Φρέντι, η Ροβένα άρχισε να εχει πόνους στο στομάχι. Αρχικά, οι γιατροί θεώρησαν ότι σχετίζονταν με την εγκυμοσύνη και της χορηγούσαν απλά παυσίπονα. Επί έξι μήνες, όμως, η Ροβένα πονούσε καθημερινά.

Όταν ο πόνος χειροτέρεψε σημαντικά, υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Η διάγνωστη ήταν σοκαριστική…έπασχε καρκίνο του εντέρου. Ήξερε ότι επρόκειτο να πεθάνει, αντί να επικεντρωθεί στο θάνατο όμως, επέλεξε να επικεντρωθεί στο μέλλον του γιου της και δεν παραιτήθηκε από τη ζωή που της απομένει.

9

Έτσι, εκείνη και ο σύζυγός της, Φιλ, προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο για να διατηρήσουν την ελπίδα τους για το μέλλον.

Πριν αρχίσει τη θεραπεία για τον καρκίνο, η Ροβένα κατέψυξε ωάρια, ώστε να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά με τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου, οι γιατροί αφαίρεσαν τις ωοθήκες, τη μήτρα και μέρος του εντέρου και της κοιλιάς της.

 

Ποτέ δεν την απασχόλησε η δραστική θεραπεία, ήθελε μόνο μια ευκαιρία να έχει περισσότερο χρόνο με τον Φρέντι και τον Φιλ.

Τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση, ο καρκίνος εξαπλώθηκε στο συκώτι, στους πνεύμονες και στη λεκάνη. Χάθηκε πια κάθε ελπίδα να τα καταφέρει.

8

Έτσι, η Ροβένα άρχισε να κάνει σχέδια για τη ζωή του παιδιού της μετά τον δικό της θάνατό. Σκέφτηκε να φτιάξει κάρτες για τον μικρό Φρέντι, για όλες τις ιδιαίτερες περιστάσεις της ζωής του. Κάρτες με μηνύματα από εκείνη προς εκείνον.

7

Σε κάθε του γενέθλια, ο Φρέντι θα έχει να ανοίξει μια κάρτα από τη μητέρα του που θα περιέχει όλα όσα εκείνη θα του έλεγε μια τέτοια μέρα αν ακόμη βρισκόταν στη ζωή.

6

Βέβαια, ήταν παράξενο για τη Ροβένα να γράφει στον είκοσι ενός χρονών γιο της, δεν μπορούσε καν να φανταστεί πώς θα είναι τότε ο γιος της κι απλώς “άκουσε” την ψυχή της και το ένστικτό της.

Αυτό που ουσιαστικά επιθυμεί είναι να δημιουργήσει μια αίσθηση στο παιδί της ότι θα είναι πάντα δίπλα του, έστω κι αν λείπει από τη ζωή του.

5

Εξηγεί μάλιστα στον γιο της ότι δεν υπήρξε τέλειος άνθρωπος και ότι δεν επιθυμεί να τη θεοποιήσει. Εκείνο που θέλει είναι να γνωρίζει το παιδί της ότι το αγαπούσε πάντα πάρα πολύ και ότι θα εξακολουθεί να το αγαπάει, όπου κι αν βρίσκεται.

4

 

3

 

Η Ροβένα έχει κάνει, μέχρι τώρα, αμέτρητες χημειοθεραπείες και επεμβάσεις. Δεν την απασχολεί όμως μιας και της εξασφαλίζουν επιπλέον χρόνο με την οικογένειά της.

2

Πριν πεθάνει αυτό που θέλει είναι να ζήσει όμορφες στιγμές με τον άντρα και το γιο της και να φροντίσει ώστε να ξέρουν και οι δυο τους, τί σήμαινουν για εκείνη.

1

Το θλιβερό είναι ότι ακόμη και σήμερα, ενώ ζει, αναγκάζεται να είναι μακριά από τον γιο της, πράγμα που στεναχωρεί πολύ τον μικρό Φρέντι. Έτσι, σκέφτηκε να του πει ότι κάποιο από τα παιχνίδια του έχει μαγικές δυνάμεις και όποτε νιώθει μόνος του ή του λείπει η μαμά του, μπορεί να το λέει στο αρκουδάκι του. Έτσι η μαμά του θα το ακούει και θα είναι κοντά του είτε είναι στο νοσοκομείο, είτε έχει φύγει πια από τη ζωή.

womanspace.gr  

dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika