Newsitamea.gr
ΒΙΝΤΕΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαθήματα ανθρωπιάς από τους φτωχούς- ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140905_540994b5e36f7

Μαθήματα ανθρωπιάς από τους φτωχούς- ΒΙΝΤΕΟ

Το video που θα δείτε αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πλούτος ενός ανθρώπου βρίσκεται στην καρδιά του και όχι στο πορτοφόλι του, ενώ η διάθεση κάποιου να μοιραστεί τα όσα έχει με τους άλλους δεν εξαρτάται από την ποσότητα αγαθών που διαθέτει.

Ποιοι προσφέρουν περισσότερα στους άλλους;

Όσα περιγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί, επιβεβαιώνονται και από τους ίδιους τους επιστήμονες οι οποίοι προσφέρουν μια εξήγηση του λόγου που κάνει τους φτωχούς ανθρώπους πιο πρόθυμους να δώσουν από το υστέρημα τους. Στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας αμερικανών και καναδών ερευνητών διαπιστώθηκε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να αποκρυπτογραφούν τα συναισθήματα τους από ο,τι οι πλούσιοι.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά των φτωχότερων ατόμων οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι κατώτερων εισοδηματικών τάξεων συχνά λόγω ανάγκης υποχρεώνονται να εξαρτώνται από τους άλλους και αυτό σταδιακά έχει βελτιώσει την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον συναισθηματικό κόσμο των γύρω τους.

Video: Μαθήματα ανθρωπιάς από τους φτωχούς

  Στο πλαίσιο της έρευνας συμμετείχαν 200 εθελοντές διαφόρων επιπέδων εισοδήματος και μόρφωσης, από τους οποίους οι ερευνητές ζήτησαν να αξιολογήσουν, αφού δουν φωτογραφίες κάποιων προσώπων, ποια συναισθήματα είχαν οι εικονιζόμενοι. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πιο μορφωμένοι τα πήγαν χειρότερα στην αντίληψη των συναισθημάτων των εικονιζόμενων. Πιο συγκεκριμένα οι απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης ήταν, κατά μέσο όρο, κατά 7% πιο ακριβείς στην κατανόηση της συναισθηματικής κατάστασης των εικονιζόμενων, σε σχέση με τους αποφοίτους ανώτερης εκπαίδευσης.

Σε προηγούμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι πλουσιότεροι είναι πιο κακότροποι με τους ξένους, από ό,τι οι φτωχότεροι, ενώ οι φτωχοί είναι και πιο γενναιόδωροι σε ό,τι αφορά τα χρήματά από ό,τι οι πλούσιοι.

Οι ερευνητές συμπέραναν μελετώντας τα ευρήματα της μελέτης ότι όσοι ανήκουν στην ανώτερη τάξη δεν είναι ιδιαίτερα καλοί στην αναγνώριση των συναισθημάτων που νιώθουν άλλοι άνθρωποι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι  οι πιο πλούσιοι και πιο μορφωμένοι μπορούν να επιλύουν τα προβλήματά τους χωρίς να χρειάζεται να έρχονται σε επαφή με άλλους, όπως πρέπει να κάνουν οι φτωχότεροι.

Η προσφορά κάνει καλό!

Η προφορά στον κοινωνικό σύνολο ή στο περιβάλλον μέσω του εθελοντισμού κάνει καλό στην υγεία, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Οι εθελοντές τείνουν να είναι πιο υγιείς και ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που βοηθούν τακτικά τους άλλους είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με όσους δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ τους με κάποια εθελοντική εργασία.

Σε μια ανασκόπηση των 40 διεθνών μελετών διαπιστώθηκε ότι η συνήθεια να βοηθάμε τους άλλους συνδέεται με μια θετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία, με μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, αλλά και αύξηση της ικανοποίησης που λαμβάνουμε από τη ζωή μας.

Οι ερευνητές αναφέρουν πάντως πως δεν είναι ακόμα σίγουροι για το κατά πόσο τα ευρήματά τους έχουν σχέση με το ότι οι υγιείς έχουν χρόνο να εργαστούν εθελοντικά, ή αν ο εθελοντισμός είναι εκείνος που τους βοηθάει να βελτιώσουν πραγματικά την υγεία τους.

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou