Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

«Λειτουργία Πρότυπης Παραλίας με Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea prosvasi sthn paralia

«Λειτουργία Πρότυπης Παραλίας με Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία»

Με την παρούσα σύμβαση προσδιορίζονται οι υποχρεώσεις τωνσυμβαλλομένων μερών και ο τρόπος συνεργασίας τους για την υλοποίησητου προγράμματος: «Λειτουργία πρότυπης παραλίας με προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία» στο Κ.Κ.Π.Π.Α. – Παράρτημα Βούλας.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας αναλαμβάνει να διαθέσει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών το συνολικό ποσό τωνενενήντα χιλιάδων ευρώ (90.000 €) από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ΚΑΕ 2559, για τη λειτουργία πρότυπης παραλίας με προσβασιμότητα των Ατόμωνμε Αναπηρία για το έτος 2014.

 

Το Κ.Κ.Π.Π.Α. – Παράρτημα Βούλας έχει σκοπό :
α) την περίθαλψη και λειτουργική, κοινωνική, προεπαγγελματική καιεπαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση έως και εκατόν είκοσι (120)ατόμων και των δύο φύλων ηλικίας από 6 μηνών έως 18 ετών, τα οποίαπάσχουν από κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες που συνοδεύονται απόμέση ή ελαφρά νοητική στέρηση, από όλη τη χώρα, με συνέπεια την ολική ήμερική αδυναμία αυτοεξυπηρέτησής τους, μέχρι την μεταφορά τους σε άλληΜονάδα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας.

β) την εφαρμογή προγραμμάτων ημερήσιας φροντίδας και λειτουργικής,κοινωνικής και επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα και των δύο φύλωνηλικίας από 6 μηνών έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από κινητικές ήαισθητηριακές αναπηρίες και τα οποία δεν διαμένουν στο Κέντρο αλλά στιςοικογενειακές τους εστίες,

γ) την εφαρμογή προγραμμάτων «Βοήθειας στο σπίτι» για άτομα και των δύοφύλων ηλικίας από 6 μηνών έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από κινητικές ήαισθητηριακές αναπηρίες, με στόχο να υποστηριχθεί η παραμονή τους στοοικογενειακό περιβάλλον,

δ) την υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και συμβουλευτικής θεμάτων πουαφορούν τα Άτομα με αναπηρίες,

ε) τη λειτουργία εξωιδρυματικών δομών, όπως Ξενώνες Αποκατάστασης,Στέγες Ημιαυτόνομης και Αυτόνομης Διαβίωσης για Άτομα με αναπηρίες, ήάλλες Υπηρεσίες αποϊδρυματοποίησης.
στ) τη λειτουργία Προστατευμένων Παραγωγικών Εργαστηρίων για Άτομα μεαναπηρίες,

ζ) την παροχή συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης τωνΑτόμων με Αναπηρίες και των οικογενειών τους και τη διασύνδεση τωνοικογενειών τους με υπηρεσίες υποστήριξης με σκοπό την παραμονή τωνπαιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον,

η) την εφαρμογή προγραμμάτων φιλοξενίας, για άτομα που διαμένουν με τιςοικογένειές τους, με στόχο τη στήριξη της οικογένειας,

θ) την διεξαγωγή προγραμμάτων άθλησης και ψυχαγωγίας για άτομα με αναπηρίες,

ι) την εφαρμογή προγραμμάτων εθελοντισμού για τα άτομα με αναπηρίες καιτις οικογένειές τους σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου, του Ιδιωτικού καιτου Εθελοντικού τομέα.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση από την Αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας (έχοντας Υπόψη με αύξοντα αριθμό 12) σχετικά με την ανάθεση οργάνωσης καιλειτουργίας Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους.

 

 

Ο Σύλλογος αναλαμβάνει να συνεργαστεί με το ΚΚ.Π.Π.Α.- Παράρτημα Βούλας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε παρεχόμενες υπηρεσίες μεπροσωπικό και υλικό από το Κ.Κ.Π.Π.Α. – Παράρτημα Βούλας και να κάνειπρόσληψη προσωπικού και ναυαγοσωστών με ιδιωτικό συμφωνητικό,προκειμένου να καλυφθεί η παραλία καθ΄ όλη τη λειτουργία της.

 

Ορισμός μελών Επιτροπής παρακολούθησης υλοποίησης προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του προγράμματος «Λειτουργία πρότυπης παραλίας με προσβασιμότητα των ΑμεΑ» στο Κ.Κ.Π.Π.Α.

 

Επιμέλεια : Μανουέλα Μιχάλη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou