Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα:Όλα τα νέα κριτήρια-Αυξήθηκε το όριο στα 7.000 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

koinoniko-merisma

Κοινωνικό μέρισμα:Όλα τα νέα κριτήρια-Αυξήθηκε το όριο στα 7.000 ευρώ

Αυτή είναι η νέα απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα

Επαναξέταση όλων των αιτήσεων για κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν, με έτος βάσης το 2013, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Εργασίας, αλλά και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν με βάση τα εισοδήματα του 2013, δηλαδή οι δικαιούχοι θα προκύψουν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

 

Ειδικότερα ,επανεξέταση όλων των αιτήσεων για κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν, με έτος βάσης το 2013, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι από εδώ και στο εξής. Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και από το ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαππας, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν με βάση τα εισοδήματα του 2013, δηλαδή οι δικαιούχοι θα προκύψουν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Υπολογίζεται ότι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα τουλάχιστον 40.000 άνεργοι, που ήταν χωρίς δουλειά και το 2013. Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.

 

Επίσης, συμφωνήθηκε να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο από τις 6.000 ευρώ που είναι για άγαμο, στις 7.050 ευρώ, για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα. Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

 

Ακόμα διατηρούνται οι συντελεστές προσαύξησης, κατά 1/3 για την σύζυγο και κατά 1/6 για το κάθε παιδί.

 

Όπως έγινε γνωστό, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα» σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 320.000.

 

Η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30η Ιουνίου.

Αναλυτικός πίνακας με παραδείγματα

pinakas-1_4

 

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea