Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Καρκίνος παραμονεύει τα παιδιά της οθόνης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους διατρέχουν τα παιδιά που περνούν τη μέρα τους «κολλημένα» στην οθόνη..
της τηλεόρασης και του υπολογιστή. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος αφορά ακόμα και τα παιδιά που ασκούνται σε καθημερινή βάση, καθώς τα μεγάλα διαστήματα αδράνειας συμβάλλουν στην εμφάνιση προβλημάτων υγείας.


Η σχέση ανάμεσα στην έλλειψη σωματικής άσκησης και την παιδική παχυσαρκία έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά εδώ και χρόνια, ωστόσο το Παγκόσμιο Ταμείο Ερευνας για τον Καρκίνο εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα παιδιά που ασκούνται, αλλά περνάνε αρκετές ώρες μπροστά από τηλεόραση και υπολογιστές. «Ο κόσμος συχνά συγχέει την καθιστική ζωή με την έλλειψη σωματικής άσκησης. 

Μπορεί όμως κάποιος να κάνει την απαιτούμενη γυμναστική καθημερινά, και πάλι να κάνει καθιστική ζωή. Τα παιδιά μπορεί να έχουν αρκετή σωματική δραστηριότητα μέσα από τα σπορ ή το παιχνίδι στο σχολείο, όμως αν περνούν πολύ χρόνο καθισμένα στο σπίτι, μπορεί να αναπτύξουν συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης» εξηγεί η επικεφαλής της οργάνωσης, Κέιτ Μεντόζα, προσθέτοντας ότι μειώνοντας τον χρόνο που περνούν καθισμένα στον υπολογιστή, μειώνονται και οι πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.


Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η συνεχής πρόοδος της τεχνολογίας έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να σπαταλάνε περισσότερες ώρες από ποτέ άλλοτε μπροστά από οθόνες. Γι’ αυτό συμβουλεύουν τους γονείς να κρατούν μακριά από τα παιδικά υπνοδωμάτια τηλεοράσεις και υπολογιστές, αλλά και να ελαχιστοποιούν την έκθεσή τους σε αυτά από μικρή ηλικία. Οπως εξηγούν, η καθημερινή τους ενασχόληση με αυτά δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο ώρες στο σύνολό της.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στατιστικές, μία δεκαετία πριν το 21% των παιδιών δεν είχε μπει ποτέ στο Ιντερνετ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στις μέρες μας δεν ξεπερνάει το 1%. Επιπλέον, τα παιδιά εκτιμάται ότι περνούν κατά μέσο όρο 5,9 ώρες την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή κάποια παιχνιδοκονσόλα.

http://www.pelop.gr/


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou