Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καρδιά: Οι πιο… δροσεροί προστάτες της!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140803_53de391bcbf0f

Καρδιά: Οι πιο… δροσεροί προστάτες της!!!

 

Καταναλώνοντας σε καθημερινή βάση ένα φρούτο ή μια σαλάτα, περιορίζουν τον κίνδυνο θανάτου, από καρδιαγγειακά αίτια κατά 5% σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Για να αποκομίσουμε τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών πρέπει να καταναλώνουμε έως και 5 Μερίδες την ημέρα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου σε δύο σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα.

Σύμφωνα με τη μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι μεγαλύτερες  ποσότητες, δεν έχουν κάποιο μεγαλύτερο όφελος στην υγεία. Οι ειδικοί επισημαίνουν, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να έχουν κάποια μεγαλύτερη προστατευτική δράση έναντι καρδιαγγειακών ή άλλων παθήσεων καθώς δεν φάνηκε ο κίνδυνος θνησιμότητας να μειώνεται περισσότερο.

Τα ευρήματα της μελέτης έρχονται σε αντίθεση με εκείνα μιας παλιότερης, σύμφωνα με την οποία είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Η ιδανική ποσότητα σύμφωνα με τη νέα μεγαλύτερη σε έκταση έρευνα είναι οι 5 μερίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που πραγματοποίησαν τη μελέτη, αν μπορέσετε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες και να καταναλώνετε καθημερινά αυτήν την ποσότητα φρούτων και λαχανικών θα προστατεύσετε την υγεία σας από καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Η νέα μελέτη, βασίσθηκε σε στοιχεία που προέκυψαν από ανάλυση στοιχείων από 16 προγενέστερων μελετών, στις οποίες είχαν συμμετάσχει πάνω από 830.234 εθελοντές.

Καρδιά: Οι πιο... δροσεροί προστάτες της

Οι ερευνητές δήλωσαν: «Τα αποτελέσματα μας υποστηρίζουν τις τρέχουσες συστάσεις για την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας». Η Victoria Taylor, διαιτολόγος στο Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν ένα ουσιαστικό μέρος των γευμάτων μας».

Παρά το γεγονός ότι το συμπέρασμα των ειδικών η κατανάλωση πέντε μερίδων την ημέρα, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι 70% των ενηλίκων εξακολουθούν να μην επιτυγχάνουν αυτόν τον στόχο.

«Η ανάλυση αυτή επιβεβαιώνει ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο ολικής θνησιμότητας, ιδίως εξαιτίας καρδιαγγειακών προβλημάτων», έγραψαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Επιδημιολογίας Frank Hu, από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Χάρβαρντ.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα τους στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).

 

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika