Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Καπνίζεις ; Μη το κάνεις μπροστά στο παιδί σου, καταστρέφεις τις αρτηρίες του !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

smoking

Καπνίζεις ; Μη το κάνεις μπροστά στο παιδί σου, καταστρέφεις τις αρτηρίες του !

Είστε γονέας και έχετε καταντήσει το παιδί σας παθητικό καπνιστή. Το σκεφτήκατε καλά ; Νέα μελέτη έδειξε πως το να καπνίζετε μπροστά στο παιδί σας του δημιουργεί πρόωρη γήρανση στις αρτηρίες του. Νιώθετε ενοχικά με αυτή τη διαπίστωση ; Έχουμε κι άλλα για εσάς …

Αν λοιπόν ένα σπίτι είναι γεμάτο από τον καπνό και των δυο γονιών, αυτό οδηγεί στο να έχουν τα παιδιά εμφανείς παχύνσεις στις αρτηρίες των καρωτίδων τους. Σκέφτείτε μόνο πως αυτές οι αρτηρίες τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο …

Η ίδια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2401 παιδιών από τη Φινλανδία και 1375 από την Αυστραλία, ηλικίας από 3 ως 18 ετών, απέδειξε πως τα παιδιά στην μετέπειτα ζωή τους κινδυνεύουν από εγκεφαλικό επισόδειο ή ακόμα και από έμφραγμα. Τώρα μπορείτε να νιώσετε περισσότερες ενοχές !

Αν στο σπίτι καπνίζει μόνο ο ένας γονέας, οι βλαβερές επιπτώσεις στις παιδικές αρτηρίες  εξαλείφονται αν πάρει την πρωτοβουλία να  καπνίσει σε εξωτερικό χώρο ώστε να μείνει μακριά απ΄το αναπνευστικό πεδίο του παιδιού του. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί προστατετυτικά προς αυτό … και δεν έχει και ενοχές πως το παιδί του θα γίνει παθητικός καπνιστής εξ αιτίας του !

Ο παθητικός καπνιστής εισπνέει  4000 χημικές ουσίες εκ των οποίων τουλάχιστον 250 είναι πραγματικά επιβλαβείς και πάνω από 50 προκαλούν καρκίνο. Αν θέλετε να είστε η αιτία το παιδί σας να διατρέχει αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, να εκδηλώσει άσθμα και άλλες παρεμφερείς λοιμώξεις … τότε συνεχίστε το κάπνισμα μπροστά του. Κακό του κεφαλιού σας !

Περίπου το 40% των παιδιών παγκοσμίως εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα εντός της οικίας του και δυστυχώς το 1/3 εξ αυτών πεθαίνει .

Με όλα τα παραπάνω, πιστεύουμε πως πήρατε το μήνυμα πως ήρθε ο καιρός να κόψετε το κάπνισμα … αλλιώς αργά ή γρήγορα θα ανήκετε κι εσείς στα 6 εκατομμύρια ενεργών καπνιστών που εγκαταλείπουν τον μάταιο τούτο κόσμο κάθε χρόνο …

Μακάβριο ε;  Ήρθε η ώρα λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και των παιδιών σας. Δώστε τέλος στην κακιά συνήθεια του καπνίσματος … τώρα !

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ www.giatros-in.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@