Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Κάνει θαύματα: Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάνει θαύματα: Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα

Κάνει θαύματα: Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα!!!

Ακόμη και οι… τεμπέλες δεν έχουν πια δικαιολογίες

Είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στη μακροζωία. Πείτε ναι στα λαχανικά, στα φρούτα, τα Ω3 λιπαρά, το άπαχο κρέας και φυσικά αποφύγετε τηγανιτά, γλυκά και fast food. Επιπροσθέτως βάλτε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να εντάξετε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας. Εκτός από την γραμμή σας, προσέχει και την υγεία σας. Πάμε να δούμε τι ανακάλυψε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the American College of Cardiology.

Οι ερευνητές, λοιπόν, μελέτησαν την πορεία της υγείας εκατοντάδων ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου και διαπίστωσαν πως το γρήγορο τρέξιμο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Συγκεκριμένα κατέληξαν ότι οι άνθρωποι που τρέχουν για τουλάχιστον 5 λεπτά την ημέρα ζουν περισσότερο από αυτούς που δεν προτιμούν αυτή τη μορφή άσκησης.

Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να κάνετε μαραθώνιο, μιας και οι μελετητές ανακάλυψαν πως είτε τρέχετε 10 λεπτά είτε 100 την ημέρα, τα οφέλη (για την υγεία σας πάντα, δε μιλάμε για την γραμμή σας) είναι τα ίδια. Θέλετε να μάθετε πόσα χρόνια ζωής θα σας χαρίσει αυτή η μορφή άσκησης; Σύμφωνα με τον Timothy Church, καθηγητή του Pennington Institute, το καθημερινό τρέξιμο μας χαρίζει 3 χρόνια ζωής. Καθόλου άσχημα. Τι λέτε, θα το βάλετε στο πρόγραμμα;

 queen.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika