Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Ναι στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΙΣΑ: Ναι στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

ΙΣΑ: Ναι στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

Την ικανοποίησή του για τη διάταξη του υπό κατάθεση νομοσχεδίου  του Υπουργείου Υγείας για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με τη διάταξη αυτή απλουστεύεται η διαδικασία έκδοσης των αναγκαίων κανονιστικών πράξεων για την ενεργοποίηση κατ΄ ουσία μίας διάταξης που αν και ισχύει από το 2011 και στοχεύει στην εναρμόνιση της χώρας μας με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά δεδομένα, στην εξοικονόμηση πόρων για την υγεία αλλά και την ανάπτυξη γενικά και στον τομέα του ιατρικού τουρισμού ειδικότερα, έχει μείνει ανενεργής.

Ο ΙΣΑ καταγγέλει ωστόσο, «τις αντιδράσεις κάποιων, οι οποίοι ενδεχόμενα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Η απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου δεν σημαίνει ελαστικότερα κριτήρια λειτουργίας ή αδειοδότησης των φορέων αυτών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ, «θα απαιτήσει τη θεσμοθέτηση προδιαγραφών αντίστοιχων με αυτές που ισχύουν σε όλο το δυτικό κόσμο, γιατί ο Έλληνας πολίτης δικαιούται την παροχή υπηρεσιών από σύγχρονες δομές και μονάδες υγείας και θα αγωνιστεί, ώστε τέτοιες αντιδράσεις να μην αποτελέσουν τροχοπέδη στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea