Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θλίψη για τον πεντάχρονο Παναγιώτη που έχασε την μάχη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

panagiwtis_kerkura

Θλίψη για τον πεντάχρονο Παναγιώτη που έχασε την μάχη

Για τη «γειτονιά των αγγέλων» έφυγε ο μικρός Παναγιώτης Γεωργοτάς από την Κέρκυρα, προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση. Ο πεντάχρονος για περισσότερο από δύο χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και τελικά έχασε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο άτυχος μικρός σε ηλικία μόλις τριών ετών διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα, μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Σοφία έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μεταφέρουν το αγγελούδι τους σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των ΗΠΑ και σε αυτό βοήθησαν όχι μόνο Κερκυραίοι, αλλά πολίτες από διάφορα μέρη της χώρας και ομογενείς σε μία μεγάλη φιλανθρωπική εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 ευρώ. Δυστυχώς όμως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Memorial Sloan Cancer Center να το κρατήσουν στη ζωή και κυρίως τον επίπονο αγώνα που έδωσε ο ίδιος ο μικρός για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Παναγιώτης δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε βυθίζοντας στο πένθος και τον πόνο την οικογένειά του.Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και η κηδεία του έγινε χθες στις 6.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στον Ποταμό Κέρκυρας, όπου οι συντετριμμένοι γονείς, ο μεγαλύτερος αδερφός του, οι παππούδες του και πλήθος κόσμου συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία το γενναίο αγοράκι. Αντί στεφάνων, η οικογένεια ζήτησε τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Μηνύματα συμπαράστασης!!!

Η είδηση της απώλειας του πεντάχρονου Πανούλη προκάλεσε πανελλήνια θλίψη, με τα μηνύματα συμπαράστασης προς τους τραγικούς γονείς του, τα οποία αναρτήθηκαν στη σελίδα που είχε δημιουργηθεί για τον μικρό Παναγιώτη στο facebook «Ελπίδα για τον Πανούλη!!!» (με 10.000 μέλη), να είναι εκατοντάδες. Τη σελίδα είχαν δημιουργήσει φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Γεωργοτά, μέσω της οποίας ενημέρωναν για την πορεία της υγείας και τις δραστηριότητες του αγοριού, όπως η συνάντησή του με τους ήρωες του «Star Wars» (από το «Κάνε μια ευχή»), αλλά και για τις εκδηλώσεις που διοργάνωναν, με την ελπίδα ο μικρός άγγελος να βγει νικητής.
Το πανέμορφο πλασματάκι με το λαμπερό χαμόγελο έφυγε για τη «γειτονιά των αγγέλων» ηττημένο από το νευροβλάστωμα, τον πιο συνηθισμένο ενδοκοιλιακό όγκο των βρεφών, που κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία στην οποία ανήκουν το Σάρκωμα Ewing, τα μη Hodgking λεμφώματα, οι νευροεκτοδερμικοί όγκοι και τα σαρκώματα μαλακών μορίων. Το 90% των περιπτώσεων αφορά παιδιά έως 8 ετών, ενώ τα μισά παιδιά έχουν ηλικία μέχρι 2 ετών. Ο όγκος αυτός προέρχεται από την αγκύλη των συμπαθητικών γαγγλίων και εντοπίζεται στην κοιλιά και τον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο, στο μεσοθωράκιο και στον τράχηλο.

Espressonews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika