Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Θεραπεία τη κατάθλιψης με χάπια και… ηλεκτρισμό

Θεραπεία τη κατάθλιψης με χάπια και… ηλεκτρισμό
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θεραπεία τη κατάθλιψης με χάπια και… ηλεκτρισμό

Τις διεγερτικές ιδιότητες του ηλεκτρισμού και τις φαρμακευτικές ιδιότητες γνωστού αντικαταθλιπτικού φαρμάκου κατάφεραν να συνδυάσουν νευρολόγοι…

από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, πετυχαίνοντας να περιορίσουν σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για τη θεραπεία ασθενών με κατάθλιψη.

Η μελέτη των Βραζιλιάνων ερευνητών η οποία δημοσιεύτηκε στο JAMA, προσπάθησε να προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα δύο διαφορετικών θεραπευτικών επιλογών για την κατάθλιψη. Βρήκαν, λοιπόν, ότι η ηλεκτρική διέγερση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο να βοηθήσει την αρχική φάση της θεραπείας, όταν συνδυάζεται με το αντικαταθλιπτικό Zoloft.

Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων τους έγιναν δοκιμές επί 6 εβδομάδες σε 120 ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή μονοπολική μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μία όμαδα ασθενών που έπαιρνε μόνο Zoloft και μία ομάδα όπου εφαρμόζονταν καθημερινά μόνο διακρανιακή ηλεκτρική διέγερση. Το πρώτο συμπέρασμα ήταν ότι και στις δύο ομάδες ασθενών οι χρόνοι για τη συνολική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ήταν ταυτόσημοι. Όταν, όμως, οι δύο μέθοδοι συνδυάστηκαν, παρατηρήθηκε ότι ο χρόνος θεραπείας είχε μειωθεί σημαντικά περισσότερο απ΄ ότι στις μονοθεραπείες.

Το εύρημα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τη μελλοντική θεραπεία του πρώιμου σταδίου της μείζονος κατάθλιψης και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την αποτελεσματικότητα των συνδυασμένων θεραπευτικών επιλογών, σε αντίθεση με μόνο τη χρήση αντικαταθλιπτικών.

 

Πηγή: healthpress.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika