Newsitamea.gr
AMEA news ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Θέλω να ψηφίσω όμως δε μου το ¨επιτρέπει¨το κράτος!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kalpi18-5-730x415

Θέλω να ψηφίσω όμως δε μου το ¨επιτρέπει¨το κράτος!

Διανύουμε τη περίοδο των εκλογών 2014, παρόλα αυτά στη χθεσινή ψηφοφορία είδαμε εικόνες που μας γύρισαν χρόνια πίσω! Πολλά εκλογικά κέντρα για μια ακόμα φόρα δεν ήταν προσβάσιμα, σε άτομα με αμαξίδια, με βακτηρίες ή με προβλήματα όρασης!

Το θέμα της προσβασιμότητας στην Ελλάδα παραμένει ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα, με τους υπεύθυνους να αφυπνίζονται μόνο την ημέρα των εκλογών. Ως γνωστόν τα δημόσια κτίρια, που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά κέντρα, θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πλήρως προσβάσιμα σε κάθε είδους αναπηρία. Όμως πολλά από αυτά συνεχίζουν να μη διαθέτουν ράμπες για την ελεύθερη και άνετη διέλευση των αμαξιδίων.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κάλπες βρίσκονται σε όροφο του κτιρίου …που δυστυχώς δε διαθέτει ανελκυστήρα ή είναι πολύ μικρός για να χωρέσει αμαξίδιο! Το 10% των Ελλήνων ψηφοφόρων, όσο και αν θέλει να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ψήφο, το ίδιο το κράτος δεν έχει μεριμνήσει ακόμα, ώστε η πρόσβαση σε κάθε δημόσιο κτίριο, σχολείο ή δημόσια υπηρεσία να είναι υπαρκτή.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, έρχεται ο δεύτερος γύρος εκλογών. Ας ελπίσουμε, ό τι πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες, να έχει λυθεί(έστω προσωρινά) μέχρι τότε, ώστε να μπορέσει κάθε χέρι να φτάσει μέχρι τη κάλπη.

 

Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Τι θα ήθελαν να ξέρετε οι γονείς παιδιών με Αναπηρία

Efi Nika