Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Θέλετε γλυκό; 3 τρόποι να μην… ενδώσετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140826_53fc9cb6bb9e8

Θέλετε γλυκό; 3 τρόποι να μην… ενδώσετε!!!

 

Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά; Πρέπει να γνωρίζετε ήδη ότι η ζάχαρη μπορεί να βλάψει όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και τη δίαιτά σας. Διαβάστε, λοιπόν, 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να την περιορίσετε και να κερδίσετε υγεία γλιτώνοντας τις περιττές θερμίδες.

Τρώτε καλύτερο πρωινό

Ξεκινώντας την ημέρα σας με γλυκά δημιουργείτε έναν φαύλο κύκλο για τον οργανισμό σας: τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται γρήγορα, παρέχοντας σας γρήγορη έκρηξη ενέργειας, η οποία στη συνέχεια, πέφτει λίγες ώρες αργότερα, δημιουργώντας και πάλι μια έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό. «Σπάστε» αυτόν τον φαύλο κύκλο με την κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού που περιέχει συνδυασμό από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως αυγά ομελέτα και ψωμί ολικής αλέσεως ή γιαούρτι με φρούτα.

Θέλετε γλυκό; 3 τρόποι να μην... ενδώσετε

Διαβάζετε τις ετικέτες

Δεν πρέπει να είστε προσεκτικοί μόνο με τα γλυκά, αφού η μισή ζάχαρη που καταναλώνετε προέρχεται από αλμυρές πηγές, όπως σάλτσες ζυμαρικών, σαλάτες με σος, κρακεράκια και από το ψωμί. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν σάκχαρα και σας εκπαιδεύουν να επιθυμείτε διαρκώς γλυκές γεύσεις. Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο περισσότερη θέλετε, λένε οι ειδικοί. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, από καρδιακές παθήσεις μέχρι διαβήτη. Έτσι ψωνίσετε έξυπνα: Συγκρίνετε τις ετικέτες στο σούπερ μάρκετ και επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν λιγότερα γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε καυτερή σάλτσα αντί για κέτσαπ, και λάδι ή ξίδι αντί για σάλτσες. Η μείωση καθημερινά της ζάχαρης που καταναλώνετε αποτελεί το πρώτο βήμα για να περιοριστεί και η επιθυμία σας για γλυκά.

Βγείτε έξω

Αν απλά δεν μπορεί να σταματήσετε να σκέφτεστε την τούρτα που περίσσεψε χθες από τα γενέθλια του παιδιού σας και η οποία βρίσκεται ακόμη στο ψυγείο σας, τότε δεν έχετε παρά να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να κάνετε μια βόλτα 10 λεπτών με τα πόδια στη γειτονιά σας. Οι περισσότερες λιγούρες είναι παροδικές, και αυτό σημαίνει ότι θα μετά από λίγα λεπτά δεν θα έχετε την ίδια επιθυμία για γλυκό. Έτσι, κάνοντας ένα διάλειμμα ή αλλάζοντας περιβάλλον υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τη στιγμή που θα επιστρέψετε σπίτι να έχετε ξεχάσει την ανάγκη σας για σνακ ή για κάτι γλυκό.

 

 

Πηγή: pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea