Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Η Φωτεινή Μπούσιου αθλήτρια στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

 

 

Η Φωτεινή Μπούσιου  αθλήτρια στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονκ ) στην κατηγορία ΤΤ6  μιλά στο sports.amea για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά και γενικότερα για το άθλημα στην χώρα μας.

Η Φωτεινή είναι μια από τις 5 αθλήτριες που συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη την  1η Μαρτίου στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

 

 

 

Συγχαρητήρια για την πρώτη θέση  Φωτεινή. Πες μας λίγα λόγια για την επιτυχία σου αυτή?

 

Χάρηκα πολύ για την επιτυχία μου αυτή ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Δεν μένω όμως μόνο σε αυτό στο μετάλλιο και την νίκη, συνεχίζω την προσπάθεια και την δουλεία μου μέσα από τις προπονήσεις που είναι προφανώς κάτι το οποίο δεν με κουράζει γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Κάθε χρόνος που περνάει  γίνομαι και καλύτερη και αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Προπονούμε 2 ώρες κάθε μέρα στην Πάτρα αν και είμαι αθλήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α. Δύο φορές τον χρόνο ανεβαίνω Αθήνα και ακολουθώ πρόγραμμα προπονήσεων μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου ώστε να μας δει και να δούμε την αγωνιστική μας κατάσταση. Ενώ δουλεύουμε όλο τον χρόνο ,μπορεί μια κακή αγωνιστική ημέρα να μην αποδοθεί  η  ανταμοιβή  και είναι άδικο να μην υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις  εκτός αυτού του πρωταθλήματος γιατί πραγματικά γίνεται δουλειά και το άθλημα γνωρίζει άνθηση.

 

 

 

 

Πόσο εύκολο είναι για ένα άτομο με αναπηρία να παίζει πινγκ πονγκ?

 

Στην Χώρα μας οι δυσκολίες κυρίως βρίσκονται στο κομμάτι της προσβασιμότητας. Αν σε κάποιον αρέσει αυτό που κάνει παραβλέπει τις δυσκολίες και συνεχίζει με αυτές και να κάνει αυτό που αγαπά. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι πολύ εύκολο να παίζει ένα άτομο με αναπηρία γιατί ο καθένας παίζει στην κατηγορία του που οι αντίπαλοι είναι ισάξιοι και μέσα από τις προπονήσεις βρίσκεις την φόρμα και τον τρόπο να κάνεις το παιχνίδι σου.

 

 

 

 

Τι εξήγηση δίνεις ότι υπάρχουν 31 αθλητές άνδρες και 5 γυναίκες?

 

Πραγματικά αυτό είναι κάτι που με απασχολεί και στεναχωρεί και εμένα την ίδια. Σίγουρα υπάρχουν πολλές κοπέλες με αναπηρία αλλά δεν έχουν βρει το κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Εγώ προσκαλώ όλες και όλους να έρθουν στο Σύλλογο μας που γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και η προπονήτρια μου Αχοντούλα Βολακάκη θα δεχθεί με μεγάλη ικανοποίηση νέους και νέες που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα. Εγώ ζω και περνώ το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην πάτρα,  εκεί προπονούμαι με τον Γιάννη Ξουρίδα και τον φίλιππο φιλιππακόπουλο που και αυτοί αγαπούν το άθλημα και μπορούν να έρθουν άτομα και να δουλέψουμε όλοι  μαζί.

 

 

 

 

 Ξεκίνησα τον αθλητισμό με τον τότε προπονητή μου Πολυχρόνη Πολίτση (ομοσπονδιακός προπονητής) που σε αυτόν οφείλω την προσπάθεια μου και την αγάπη μου για το άθλημα. Η αγάπη του για αυτό που κάνει και η προσπάθεια του για την ανάδειξη του αθλήματος έχει φέρει πολύ κόσμο και προσπαθούμε όλοι ο καθένας από την μεριά του  να γνωρίσουν και σε  άλλους  το άθλημα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δοκιμάσουν το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Είναι μια διέξοδος, έτσι θα βγουν από τα σπίτια τους πολλά άτομα.

 

 

 

 

Πως θα ήθελες να κλίσουμε την συζήτηση μας αυτή?

 

 θα ήθελα στο επόμενο πρωτάθλημα να έχει ακόμα περισσότερους θεατές αλλά και αθλητές και ειδικότερα αθλήτριες, γιατί όσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός γινόμαστε και καλύτεροι αθλητές. Να βρεθεί κάποια φόρμουλα να πραγματοποιούνται περισσότερες αγωνιστικές ημέρες και όχι να προετοιμαζόμαστε μια ολόκληρη χρονιά για μια ημέρα  και να περιμένεις 365 μέρες για τους επόμενους αγώνες. Θα πρέπει να γίνονται και άλλα τουρνουά σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα,  έτσι θα γίνει πιο γνωστό το άθλημα θα μαζευτούν και άλλοι αθλητές ώστε να το ευχαριστιόμαστε πιο πολύ. Και νομίζω έφτασε ο καιρός η ομοσπονδία να στέλνει και αθλητές στο εξωτερικό σε διεθνείς διοργανώσεις, οι προσπάθειες μας θα πρέπει να βρουν κίνητρο για να ισχυροποιούνται.

 

 

 

  Φωτεινή σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τη χαρά σου αλλά και τους προβληματισμούς σου, είμαστε σίγουροι ότι με αθλητές με το δικό σου ζήλο και διάθεση για ‘’δουλειά’’ το άθλημα θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση και θα φέρει πολλές επιτυχίες στην χώρα μας.   

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea