Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Η καθοριστική πρωτείνη που συμβάλλει στην μείωση της χοληστερόλης!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η καθοριστική πρωτείνη που συμβάλλει στην μείωση της χοληστερόλης

Η ανακάλυψη της πρωτεΐνης PCSK9 που συμβάλλει στο μηχανισμό της Χοληστερόλης και οι εφαρμογές στην κλινική πράξη, αλλά και η επανάσταση στη δημιουργία μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της πρωτεΐνης, ώστε να επιτευχθεί μείωση της κακής χοληστερόλης, κυριάρχησαν στην ομιλία του επίκουρου καθηγητή Παθολογίας, Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ευάγγελου  Λυμπερόπουλου στο πλαίσιο του συνεδρίου για την Κλινική Έρευνα (Clinical Research Conference) την Τετάρτη και Πέμπτη.

Όπως είπε, δύο εταιρείες βρίσκονται ήδη σε μελέτες φάσης 3 και ακολουθούν και άλλες εταιρείες που προσπαθούν να μειώσουν αυτή την πρωτεΐνη. Εντυπωσιακό εύρημα των κλινικών μελετών είναι ότι δεν υπάρχουν για τον ασθενή περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από το εικονικό φάρμακο. «Ο μηχανισμός δράσης είναι οικείος και οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει εξαιρετική ασφάλεια, δίνοντας ελπίδες για το μέλλον», σημείωσε.

Αν και από το 1995 μέχρι σήμερα οι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν μειωθεί κατά 50% κυρίως λόγω του περιορισμού των επιπέδων κακής χοληστερόλης στο αίμα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να είναι η 1η αιτία θανάτου. Σύμφωνα με στοιχεία του 2013, στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στη χορήγηση στατινών σε ασθενείς που τη χρειάζονται. Ωστόσο μόνο το 19% πετυχαίνει το επίπεδο χοληστερόλης να είναι κάτω 70 mg/dl λόγω:

– αυξημένων αρχικά επιπέδων LDL Χοληστερόλης

– δοσοεξαρτώμενων ανεπιθύμητων ενεργειών
– χαμηλών επιπέδων
– μη συμμόρφωση στη θεραπεία

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika