Newsitamea.gr
AMEA news

Η ιδιωτική πρωτοβουλία των ΑμεΑ … κάνει θαύματα !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-idiotiki-protovulia

Η ιδιωτική πρωτοβουλία των ΑμεΑ … κάνει θαύματα !

Κατά την διεξαγωγή των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου «Άτομα με αναπηρία και Μ.Μ.Ε.», ευχάριστη έκπληξη για τους παρεβρισκόμενους ήταν η παρουσία της ιστοσελίδας μας Newsitamea.gr.

Η ιστοσελίδα μας, ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης το οποίο απευθύνεται άμεσα στα ΑμεΑ και έχει σκοπό την ενημέρωσή τους, κάλυψε δημοσιογραφικά και τις δυο μέρες των ομιλιών οι οποίες βάσει προγράμματος κινήθηκαν σε 7 θεματικές ενότητες.

Επίσης είχαμε την τιμή, μέσω της συνεργάτιδάς μας – συμβούλου ψυχικής υγείας, κας Βάσιας Καραγιώργου, να έχουμε εκπροσώπηση και λόγο στο πάνελ της θεματικής ενότητας «Αναπηρία, παιδιά και Νέα Μέσα», την πρώτη μέσα του συνεδρίου.

Στην ομιλία της η κυρία Καραγιώργου έκανε σε όλους γνωστή την παρουσία του Newsitamea.gr στο διαδίκτυο τονίζοντας την αυξημένη επισκεψιμότητα που καθημερινά έχει το site μας και το ότι η παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου πλέον στην ιστοσελίδα μας την ενδυναμώνει περισσότερο.

Επίσης ανέφερε επιγραμματικά τους σκοπούς και το αντικείμενο της δραστηριότητας του Newsitamea , σαν μη χρηματοδοτούμενου οργανισμού και ανέφερε τις ιστοσελίδες «Γλυκά Χαμογελα», giatros-in.gr και το facebook group της ομάδας εθελοντών  Θέλω Συμμετέχω Υποστηρίζω την Αναπηρία  που έχει αναπτύξει το δίκτυό μας, ως επιπλέον δραστηρότητες μαζί με το διαδικτυακό ραδιόφωνό μας.

Είναι γεγονός πως η ιδιωτική πρωτοβουλία … κάνει θαύματα , η αυξημένη επισκεψιμότητα (όπως παραπάνω τονίσαμε) αλλά και η αναγνώριση που είχαμε ως μέσο από τους ελάχιστους εκπροσώπους της κοινωνίας των ΑμεΑ που παρεβρέθησαν και τις δυο μέρες στον χώρο της Γ.Γ.Μ.Μ.Ε., ανέπτυξε σε όλους το αίσθημα της αναγκαιότητας να συνεργαστούν στο εξής μαζί μας … πράγμα που μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά !

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα συνέδριο σαν αυτό, που πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι ΑμεΑ, Σωματεία και φορείς που τα εκπροσωπούν «έλαμψαν» … δια της απουσίας τους. Ήταν πραγματικά δυσάρεστο γεγονός.

Σε ένα συνέδριο, τις περισσότερες φορές υπάρχουν οργανωτικές αστοχίες. Αυτές τις αστοχίες συσχέτισε ο Γ.Γ. Μ.Μ.Ε. κος Ι. Παναγιωτόπουλος, με το γεγονός πως στον δι αντιπροσώπου χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι.Βαρδακαστάνης εξέφρασε ούτε λίγο-ούτε πολύ την δυσαρέσκεια του για την μη έγκαιρη κλήση του στο συνέδριο ώστε να οργανωθεί καλύτερα.

Επίσης η κάλυψη του συνεδρίου από τα κλασσικά Μ.Μ.Ε. ήταν μηδαμινή ενώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είχε την δυνατότητα να έχει τις περισσότερες φορές πλάνα από τις διερμηνείς Νοηματικής στο live streaming του συνεδρίου.

5ο Διεθνές Συνέδριο «Ατομα με Αναπηρία & Μ.Μ.Ε.».

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Γιώργος Τσιματσίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea