Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «γεννά» … αυτιστικά αγόρια !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Autism1

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «γεννά» … αυτιστικά αγόρια !

Διπλάσιο κίνδυνο γέννησης αυτιστικών παιδιών , στην πλειοψηφία τους αγοριών, διατρέχουν έγκυες γυναίκες που ζουν σε μέρη με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση όπως π.χ. πολυσύχναστες λεωφόρους.

Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί ερευνητές συσχετίζουν τώρα, την μολυσμένη ατμόσφαιρα με την εμφάνιση ανωμαλιών στα γεννητικά όργανα αγοριών παράλληλα με παλαιότερη έρευνα που έδειξε πως τα αιωρούμενα μικροσωματίδια βλάπτουν και τον εγκέφαλο λόγω φλεγμονής που αναπτύσσεται.

Τα αυτιστικά παιδιά εκδηλώνουν είτε νοητική καθυστέρηση είτε πλήρη αδυναμία επικοινωνίας. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι πιο ήπια αλλά οι επιστήμονες δεν παύουν να προβληματίζονται για την ραγδαία αύξηση των περιστατικών αυτισμού… πόσο μάλιστα τώρα που το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι στην ουσία παγκόσμιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, τα μωρά επηρεάζονται από τα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οπότε αυτό δημιουργεί στους ερευνητές την δυνατότητα να εξάγουν καλύτερα συμπεράσματα σχετικά με τη ραγδαία, όπως προαναφέραμε, αύξηση των περιστατικών αυτισμού.

Η μελέτη απ΄την οποία εξήχθησαν τα παραπάνω συμπεράσματα, έγινε από επιστήμονες του Chicago University στις Η.Π.Α. και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLOS» .

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης για το www.giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika