Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140626_53ac81b6d6a25

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Μην προσπαθείτε άλλο να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας με δίαιτες: βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν είναι παρά ένας μύθος.

Πιστεύετε ότι μια δίαιτα που περιλαμβάνει πολύ νερό, λαχανικά, φρούτα και αποχή από κάθε άλλη τροφή, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί; Αν η απάντηση είναι “ναι”, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάνετε λάθος!

Όπως αναφέρουν οι βρετανοί ειδικοί σε έναν νέο οδηγό που εξέδωσαν, οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν είναι παρά μόνο χάσιμο χρόνου και δεν μπορούν να προστατέψουν την υγεία σας. Οι χημικές ουσίες, όπως υποστηρίζουν, βρίσκονται παντού γύρω μας και δεν είναι εφικτό να τις αποφύγουμε.  Συγκεκριμένα οι επιστήμονες από την Βασιλική Εταιρεία Χημείας της Αγγλίας και τον οργανισμό Sense About Science ισχυρίζονται ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να ζήσει μακριά από τα χημικά γιατί αυτά βρίσκονται από τον αέρα που ανασαίνουμε μέχρι στο νερό που πίνουμε.

Επομένως δεν παίζει ρόλο αν κανείς τρέφεται αποκλειστικά με προϊόντα φυσικά ή βιολογικά ή αν τρέφεται με επεξεργασμένα τρόφιμα αφού τόσο το περιβάλλον του όσο και η διατροφή του αναπόφευκτα θα περιέχει χημικές ουσίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός, λένε, είναι απο τη φύση του φτιαγμένος ώστε να προστατεύετε από τα χημικά ενώ οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν επισπεύδουν αυτήν την διαδικασία.

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

«Η Φύση έχει δώσει στον άνθρωπο ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα αποτοξίνωσης μέσω του ήπατος, των νεφρών και του πεπτικού συστήματος», λέει o Alan Boobis, καθηγητής Βιοχημικής Φαρμακολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, που έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του οδηγού.

Η σημασία του ύπνου και της άσκησης

Μπορεί οι αποτοξινωτικές δίαιτες να μην κάνουν σπουδαία πράγματα όσον αφορά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ύπνος, η άσκηση ή ένα ποτήρι νερό μπορεί να σας προσφέρουν ίσως περισσότερα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.  Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος, για παράδειγμα, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ανανέωσης του οργανισμού. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα που μπορεί να σας βοηθήσει χάρη στην τριπτοφάνη που περιέχει, αμινοξύ απαραίτητο στον οργανισμό μας για να παράγει σεροτονίνη, μια ουσία που μας βοηθάει να κοιμηθούμε. Απαραίτητο είνα και το νερό αφού τα νεφρά μέσω της διούρησης καθαρίζουν τον οργανισμό από τοξίνες που βρίσκονται μέσα στο σώμα και στο αίμα μας. Η άσκηση και το περπάτημα, τέλος, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλουν στην αποβολή των τοξικών στοιχείων που βλάπτουν τα κύτταρα.

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika