Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Ένωση δικαστών στηρίζει τον ΙΣΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
ΙΣΑ
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου   Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκαν, η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και..

Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου Χριστοφύλου και ο Γεν. Γραμματέας κος Γιώργος Μανωλίδης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να επιδώσουν την πρώτη αποστολή βοήθειας με ειδικά διατροφικά σκευάσματα για τις ανάγκες των χρονίως πασχόντων παιδιών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης ζωτικής σημασίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κάνει δωρεά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μια μεγάλη ποσότητα ειδικών σκευασμάτων διατροφής για παιδιά χρονίως πάσχοντα, που λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα ειδικά προϊόντα που επιβάλλει η πάθησή τους. Τα ειδικά αυτά διατροφικά προϊόντα (γάλατα, κρέμες κλπ) αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σκευάσματα υψηλού κόστους που είναι απαραίτητα για βρέφη και παιδιά με ειδικά νοσήματα δυσαπορρόφησης, των οποίων η υγεία κρέμεται από μία κλωστή ζωής.
«Ευχαριστούμε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσφορά τους σε ένα έργο ζωής και ελπίδας για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Τα παιδιά με σύνδρομα δυσαπορρόφησης, αν δεν πάρουν τα στοιχειακά γάλατα και τα κατάλληλα σκευάσματα διατροφής που τους κρατούν στη ζωή, η νόσος τους θα υποτροπιάσει, θα απορρυθμιστούν και μπορεί να πεθάνουν. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια βρέφη και παιδιά με σύνδρομα δυσαπορρόφησης αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα σίτισης σήμερα στην Ελλάδα.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φτωχών παιδιών με χρόνια νοσήματα δυσαπορρόφησης, τόσο των ανασφάλιστων που πρέπει να πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα ειδικά γάλατα και προϊόντα διατροφής τους, όσο και των ασφαλισμένων που τώρα πια μετά τα ακρωτηριαστικά μέτρα του ΕΟΠΥΥ, το Νοέμβριο του 2012. Όταν η διατροφή ενός παιδιού που λαμβάνει ειδικά διατροφικά προϊόντα, ανέρχεται στα 1800 ευρώ το μήνα και η μέγιστη αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, βάσει της τελευταίας τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού, είναι μόνο 400 ευρώ, αναρωτιέται κανείς πώς θα σιτιστούν αυτά τα βρέφη και τα παιδιά;…» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα ανασφάλιστα και φτωχά παιδιά με χρόνια νοσήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, δεν είναι φιλανθρωπία: είναι πράξη πολιτισμού …και οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι σε αυτήν.
enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika