Newsitamea.gr
ΗΙV ΥΓΕΙΑ

ΗΙV: Τεχνητή τοξίνη καταστρέφει τα μολυσμένα κύτταρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΗΙV: Τεχνητή τοξίνη καταστρέφει τα μολυσμένα κύτταρα

Οι επιστήμονες παρασκεύασαν μια τοξίνη που καταστρέφει τα κύτταρα στα οποία ζει και αναπαράγεται ο ιός , ακόμη κι όταν ο ασθενής λαμβάνει θεραπεία.

Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι η γενετικά τροποποιημένη τοξίνη 3B3-PE38 μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με την ανοσοθεραπεία.

Επί του παρόντος, η ανοσοθεραπεία είναι το μόνο μέσο αντιμετώπισης του HIV, καθώς σταματά την εξάπλωση του ιού. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή για όλη του τη ζωή, όμως ακόμη κι έτσι υπάρχουν πιθανότητες εκδήλωσης επιπλοκών σε άλλους ιστούς.

Οι ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια στα οποία είχε χορηγηθεί συμπληρωματικά η τοξίνη είχαν στον οργανισμό τους λιγότερα μολυσμένα κύτταρα.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντικό περιορισμό του ιού σε όλο το σώμα, χάρη στην καταστροφή των κυττάρων που τον αναπαράγουν», αναφέρει η σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό PLOS Pathogens.

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@