Newsitamea.gr
AMEA news

ΕΣΑμεΑ:Συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης τετραπληγικής στα Χανιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

30846FB

ΕΣΑμεΑ:Συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης τετραπληγικής στα Χανιά

Η ΕΣΑμεΑ θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης τετραπληγικής στα Χανιά και τη μεγάλη θλίψη όλης της αναπηρικής οικογένειας.

 

Λίγες μόνο ώρες είχαν περάσει που για πολλοστή φορά η ΕΣΑμεΑ κατήγγειλε την κατάσταση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τονίζοντας τις καθυστερήσεις, τα λάθη και τις παραλείψεις των Κέντρων, πριν έρθει η τραγική είδηση. Άμεσα μέτρα για τα ΚΕΠΑ! 3 χρόνια προβλήματα, ταλαιπωρία, σοβαρές αδυναμίες!

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα εν έτει 2014, έρμαια υπηρεσιών, γραφειοκρατών, ελλιπούς ενημέρωσης και έλλειψης ευαισθησίας, θρηνούν ένα μέλος της οικογένειάς τους.

 

Η ένσταση στον ΟΓΑ, που της είχε κόψει τη σύνταξη, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί. Μηδενικό εισόδημα και τεράστια ταλαιπωρία, ότι αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις, στα γρανάζια ασφαλιστικών οργανισμών που υπολειτουργούν και αργούν να εξυπηρετήσουν ή του ΚΕΠΑ, που έχει μετατραπεί σε δημοσιονομικό εργαλείο μείωσης των κοινωνικών δαπανών με τις δεκάδες χιλιάδες αναπήρους να αναμένουν εξέταση ή να τους κόβονται ποσοστά, δηλαδή επιδόματα και συντάξεις, το δικαίωμα να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και αξιοπρεπή διαβίωση.

 

Η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, οι διοικήσεις των Ταμείων, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, πρέπει να πάρουν μέτρα ΤΩΡΑ. Ήδη είναι αργά και οι ευθύνες δεν θα φύγουν από τους υπαίτιους. Ας μην υπάρξει επόμενο θύμα.

 

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεν γνώριζε» ότι η θανούσα ήταν άτομο με αναπηρία. Μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου διαψεύδει την Επιχείρηση δηλώνοντας ότι είχε ενημερώσει προσωπικά και εγγράφως για την κατάσταση. Το αναπηρικό κίνημα καθιστά την Επιχείρηση τουλάχιστον συνυπεύθυνη για το θάνατο της συμπολίτισσάς μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou