Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επτάχρονο κοριτσάκι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επτάχρονο κοριτσάκι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών

Ένα κοριτσάκι μόλις επτά ετών από το Ηνωμένο Βασίλειο αναρρώνει από μια σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου των ωοθηκών.

Η Νίαμ Μπράουν έλαβε τη διάγνωση πριν από μερικούς μήνες. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αφαιρεθεί ο όγκος και μία από τις δύο ωοθήκες της. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε το Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ και τώρα η μικρή Νίαμ προσπαθεί να ανακάμψει από τη βαριά χημειοθεραπεία που της είχε χορηγηθεί.

Η μητέρα της δήλωσε πως το κοριτσάκι έλαβε τη διάγνωση στις αρχές του καλοκαιριού, όταν άρχισε να εκδηλώνει σημάδια πρώιμης εφηβείας.

Ο κοκκιοκυτταρικός όγκος της ωοθήκης αναπτύσσεται από τα κύτταρα των ωοθηκών και είναι συνήθως κακοήθης. Η βασική λειτουργία αυτών των κυττάρων είναι η παραγωγή των ορμονών του φύλου, όπως η θυλακοδιεγερτική ορμόνη.

Το συνηθέστερο σύμπτωμα στα κορίτσια είναι η πρώιμη έναρξη της εφηβείας. Η πρόγνωση για την εξέλιξη της νόσου είναι συνήθως θετική, ιδιαίτερα εάν η διάγνωση γίνει νωρίς.

Ο όγκος που εντοπίστηκε στη Νίαμ είχε το μέγεθος πορτοκαλιού. Στάθηκε όμως τυχερή, καθώς οι γιατροί κατάφεραν τον εντοπίσουν και να τον αφαιρέσουν έγκαιρα.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika