Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Επανεμφάνιση του ιού Έμπολα με θανατηφόρες διαστάσεις !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

empola

Επανεμφάνιση του ιού Έμπολα με θανατηφόρες διαστάσεις !

Ανακοίνωση που προέρχεται από τη Unicef, αναφέρει τον θάνατο 59 τουλάχιστον ατόμων (3 εκ των οποίων παιδιά) επί συνόλου 80 που διαπιστώθηκε πως πάσχουν από τον «ξεχασμένο» για χρόνια ιό της Έμπολα.

Τρία στα 12 δείγματα που αναλύθηκαν σε Γαλλικό εργαστήριο, επιβεβαίωσαν την επανεμφάνιση του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 1976 στη Λαοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό. Τα εξακριβωμένα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Νότια Γουινέα και λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας καθώς ο ιός εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό, είναι ανίατος και μεταδίδεται με πολλούς τρόπους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ως τρόπους μετάδοσης του ιού Έμπολα, τη άμεση επαφή με το αίμα, τις σωματικές εκκρίσεις των νοσούντων ή τη σεξουαλική επαφή. Κι επειδή ακριβώς οι τρόποι μετάδοσης της ασθένειας ποικίλουν, κάποιο εμβόλιο δεν έχει βρεθεί ακόμα για να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Ωστόσο, πάνω από 30 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού θα φτάσουν στη Γουινέα μετά από αίτημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ιατρική βοήθεια σε αυτό το κομμάτι Αφρικανικής Γης. Το Υπουργείο Υγείας της Γουινέας κατέγραψε από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού στις 9η Φεβρουαρίου, σχεδόν συνολικά 100 κρούσματα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πάντως, έχουν δημιουργήσει μια πτέρυγα απομόνωσης στην περιοχή Γκεκέντου και προετοιμάζονται για την εφαρμογή μιας μονάδας καραντίνας στη πόλη Μασέντα, ώστε να εξαλειφθεί σταδιακά ο ιός.

Για την ιστορία, η καταστροφική αυτή επιδημία που λέγεται Έμπολα, πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο ποταμό, κοντά στον οποίο πρωτοεμφανίστηκε.

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika