Newsitamea.gr
AMEA news

Επίδομα και στους οροθετικούς με αναπηρία μέχρι 50%

Επίδομα και στους οροθετικούς με αναπηρία μέχρι 50%
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επίδομα και στους οροθετικούς με αναπηρία μέχρι 50%

Την επέκταση των δικαιούχων επιδόματος αναπηρίας και στους οροθετικούς με πιστοποιημένη αναπηρία μέχρι 50% προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρ. Καραγιαννίδη, σχετικά με τις προβληματικές διαδικασίες απόδοσης του επιδόματος αναπηρίας στους οροθετικούς.

Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ορθώς έχει υπαχθεί η πιστοποίηση για το επίδομα αναπηρίας των οροθετικών στα ΚΕΠΑ, κάτι με το οποίο συμφωνεί κι η ΕΣΑμεΑ κι επανέλαβε ότι, σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης με ευθύνη της Πολιτείας, τα άτομα με αναπηρία από 67% θα μπορούν να λαμβάνουν μέχρι και για έξι μήνες προσωρινό επίδομα, διευκρινίζοντας ότι η ρύθμιση θα ισχύει και για τους οροθετικούς.

Ο  Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες δύο εβδομάδες, που θα περιλαμβάνει αυτές τις ρυθμίσεις και θα λύνει τα προβλήματα της στελέχωσης των ΚΕΠΑ ενισχύοντάς τα με γιατρούς και γραμματειακή υποστήριξη.

«Οι οροθετικοί οδηγούνται σε καθημερινή εξαθλίωση, σε έναν Γολγοθά», επισήμανε ο Χρ. Καραγιαννίδης σχολιάζοντας την απουσία δομών για τους οροθετικούς και υπογραμμίζοντας ότι έξι κρεβάτια και τέσσερις γιατροί εξυπηρετούν 1.200 οροθετικούς σε όλη τη Β. Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα υπάρχουν μόνο 24 θέσεις για φιλοξενία των άπορων οροθετικών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισήμανε ακόμα την αντεπιστημονική πρακτική για προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας με βάση τον αριθμό λεμφοκυττάρων, πρακτική που οδηγεί, σε κάποιες περιπτώσεις, οροθετικούς να διακόπτουν την φαρμακευτική αγωγή για να αυξηθούν τα λεμφοκύτταρα και να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα, αυξάνοντας παράλληλα τους κινδύνους για μεταδοτικότητα της νόσου. Ο Χρ. Καραγιαννίδης έθιξε επίσης και το γεγονός ότι τα φάρμακα για την καταπολέμηση του HIV βγαίνουν από τη λίστα των φαρμάκων.

Κ.Π.

www.avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea