Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΜΕΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Ελεύθερη στο μέλλον η διέλευση από τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο για τα Αμεα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

904803

Ελεύθερη στο μέλλον η διέλευση από τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο για τα Αμεα;

Θα είναι ελεύθερη στο μέλλον η διέλευση των Αμεα από τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο; Θα επαναλειτουργήσει η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» στην Ναύπακτο; Είναι κοντά άραγε η δημιουργία Οικοτροφείου και Κέντρου Ημέρας για άτομα με αυτισμό; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κου Απόστολου Κατσιφάρα.

Τα μέλη του Δ.Σ. συνεχάρησαν και ευχήθηκαν στον Περιφερειάρχη για την επανεκλογή του και εν συνεχεία συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τον αναπηρικό χώρο όπως η στήριξη με χρηματοδότηση αλλά και με στελέχωση των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και ειδικότερα στην Αχαΐα όπου παρατηρούνται μεγάλες λίστες αναμονής αιτούντων- ατόμων με αναπηρία λόγω έλλειψης ειδικοτήτων (νευρολόγοι, ψυχίατροι), η αξιοποίηση των αχρησιμοποίητων χώρων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας όπως επίσης και η αναγκαιότητα παρέμβασης για την επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» στην Ναύπακτο.

Συζητήθηκε επιπλέον η σημαντικότητα των προκηρύξεων βάσει του Ν. 2643/98 που αφορά την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους όπως και η δημιουργία Οικοτροφείου και Κέντρου Ημέρας για άτομα με αυτισμό.

Τέλος τέθηκε και το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από την γέφυρα Ρίο-Αντίρριο και η προσβασιμότητα των ατόμων με κινητική αναπηρία στις παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο κος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει και θα πιέσει τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των θεμάτων που κατατέθηκαν.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: patrasevents.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika