Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκε τεστ αίματος που ανιχνεύει τα «μικρά» εμφράγματα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

test aimatos

Εγκρίθηκε τεστ αίματος που ανιχνεύει τα «μικρά» εμφράγματα!!!

 

Δύο νέα τεστ που ανιχνεύουν τα μικρά εμφράγματα τα οποία δεν απεικονίζονται στις υπάρχουσες εξετάσεις, ενέκρινε η αρμόδια υγειονομική Αρχή της Βρετανίας.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας & Κλινικής Υπεροχής (NICE), κάθε χρόνο έως και 50.000 βρετανοί ασθενείς πηγαίνουν στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα, αλλά επιστρέφουν στο σπίτι τους με διάγνωση μια δυσπεψία ή μία μυαλγία, αφού το έμφραγμά τους δεν έχει φανεί στις εξετάσεις.

Όταν, όμως, ένας άνθρωπος έχει πάθει ένα μικρό έμφραγμα και δεν κάνει θεραπεία, διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί νέο, σοβαρό και συχνά θανατηφόρο τις αμέσως επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Τους ανθρώπους αυτούς ελπίζεται ότι θα σώσουν τα δύο νέα, εξελιγμένα τεστ τα οποία – όπως και προγενέστερά τους – βασίζονται στην μέτρηση στο αίμα των επιπέδων μίας πρωτεΐνης, που αυξάνεται όταν υφίσταται βλάβη ο καρδιακός μυς.

Η πρωτεΐνη λέγεται τροπονίνη και η αύξηση των επιπέδων της αποτελεί ένδειξη ότι έχει συμβεί έμφραγμα, ακόμα κι αν αυτό δεν απεικονίζεται σε εξετάσεις όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ή καρδιογράφημα, όπως το αποκαλεί ο κόσμος).

Τα τεστ δίνουν τα αποτελέσματά τους μέσα σε τέσσερις ώρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ασθενείς θα πρέπει να παραμένουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, σύμφωνα με το NICE, το οποίο συνέστησε να γίνεται δύο φορές η μέτρηση της τροπονίνης για να επαληθεύεται η πρώτη τιμή.

Η έγκριση του NICE βασίζεται σε μελέτη με 1.126 ασθενείς, η οποία έδειξε ότι τα τεστ διπλασιάζουν το ποσοστό διάγνωσης των εμφραγμάτων.

Το NICE εκτιμά ότι το κόστος των τεστ, τα οποία είναι ίδια αλλά δημιουργήθηκαν από διαφορετικές διαγνωστικές εταιρείες, δεν θα υπερβαίνει τις 20 λίρες (περίπου 25 ευρώ).

Η ευρεία χρήση των τεστ αναμένεται έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika