Newsitamea.gr
AMEA news

Δραματικά τα προβλήματα πολυτέκνων, ΑΜΕΑ λόγω μνημονίων…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Και αν τα μέτρα και τα μνημόνια πλήττουν βάναυσα όλους μας, ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα…

πολλαπλασιαζόμενα: ΑΜΕΑ και πολύτεκνοί είναι μέσα σε αυτούς…
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας και του Συλλλόγου ΑΜΕΑ Κέρκυρας, Μιχάλη Κόντη και Ανδρέα ΣΚούπουρα αντίστοιχα, οι οποίοι και του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της εφαρμοζόμενης ανάλγητης και βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο βουλευτής.

Με τους πολύτεκνους

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Μιχάλης Κόντης σημείωσε ότι εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες στην Κέρκυρα ζουν σήμερα υπό συνθήκες απόλυτης ένδειας και απέδωσε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, ενώ υπογράμμισε πως «ό,τι πιο αισχρό μπορούσαν να επιχειρήσουν, το εφαρμόζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής κατεύθυνσης της σημερινής κυβέρνησης είναι η περικοπή των 200 ευρώ απ’ την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη, που έπληξε κυρίως μικροσυνταξιούχους και αγροτικό πληθυσμό. Στα μελανά σημεία των καιρών εντάσσεται και η κυβερνητική παραδοχή ότι κάθε παιδί αποτελεί τεκμήριο φορολόγησης, εξέλιξη που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση των εκάστοτε κυβερνήσεων που συμπεριελάμβαναν στα προεκλογικά προγράμματά τους την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ

Τραγική χρονιά» για τα Άτομα με Αναπηρία αποκάλεσε το 2012 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ανδρέας Σκούπουρας, καθώς το αναπηρικό κίνημα βίωσε την απόλυτη απαξίωση από τη συγκυβέρνηση, η οποία εφάρμοσε μέτρα–κόλαφο γι’ αυτή την ευαίσθητη κατηγορία συνανθρώπων μας. Στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής, πολλά ΑμεΑ απεντάχθηκαν άδικα από την κατηγορία του 67% (βαθμός αναπηρίας), με συνέπεια την τραγική περικοπή των επιδομάτων. Την ίδια ώρα το κόστος διαβίωσης των αναπήρων παραμένει ιδιαιτέρως υψηλό και το ποσοστό ανεργίας τους αγγίζει το 90%. Η καθυστέρηση ελέγχου των αναπήρων της Κέρκυρας από το ΚΕΠΑ του νομού ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τους 8 μήνες, διάστημα στο οποίο διακόπτεται η καταβολή της αναπηρικής σύνταξης ή του αναπηρικού επιδόματος που, για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών, αποτελεί το βασικό ή και αποκλειστικό έσοδο διαβίωσης. 70.000 ανάπηροι, εκ των οποίων εκατοντάδες στην Κέρκυρα, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Σαμοΐλης: Να επανέλθουν οι φοροαπαλλαγές

Ο Στέφανος Σαμοΐλης σημείωσε πως η συγκυβέρνηση δε δείχνει καμία ευαισθησία ακόμη και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τόνισε ότι έχει απολεσθεί κάθε έννοια κράτους πρόνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά επαναφορά όλων των φοροαπαλλαγών των ΑμεΑ, τα οποία αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού, και τη στοιχειώδη προστασία τους από ένα ευνομούμενο κράτος.                  

corfupress.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou