Newsitamea.gr
AMEA news

Δικαιώματα επιβατών ΑΜΕΑ

Δικαιώματα επιβατών
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δικαιώματα επιβατών

Επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα

Ταξίδι με αεροπλάνο

Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία της μειωμένης κινητικότητάς σας (γήρας, μακροχρόνια αναπηρία ή προσωρινός τραυματισμός), δικαιούστε δωρεάν βοήθεια σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια κατά την αναχώρηση, την άφιξη ή τη διέλευσή σας.

Ωστόσο, για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων, σας συνιστούμε να επικοινωνείτε μετην αεροπορική εταιρεία τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το ταξίδι σας για να εξηγήσετε τι είδους βοήθεια χρειάζεστε είτε κατά την επιβίβαση είτε σε άλλο χώρο του αεροδρομίου.

Ο αερομεταφορέας δεν μπορεί να σας αρνηθεί την επιβίβαση για λόγουςμειωμένης κινητικότητας, εκτός αν το αεροσκάφος είναι πολύ μικρό ή αν υπάρχουν λόγοι ασφάλειας.

Ο αερομεταφορέας δεν είναι υποχρεωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης να παρέχει βοήθεια σε επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα για να φάνε ή να πάρουν φάρμακα. Αν αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων, ο αερομεταφορέας μπορεί να σας ζητήσει να συνοδεύεστε από άλλο άτομο.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τηβοήθεια που χρειάζεστε όταν ταξιδεύετε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους του αεροδρομίου ή της αεροπορικής σας εταιρείας.

Αν η απάντησή τους δεν σας ικανοποιήσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο εθνικό φορέα  στη χώρα όπου συνέβη το περιστατικό.

Ταξίδι με τρένο

Ως άτομο με μειωμένη κινητικότητα, πρέπει να έχετε τις ίδιες δυνατότητες να ταξιδέψετε με τρένο όπως και οι άλλοι επιβάτες.

Δικαιούστε επίσης βοήθεια στον σταθμό, κατά την επιβίβαση και αποβίβαση από το τρένο, την αλλαγή τρένου και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η βοήθεια αυτή διατίθεται δωρεάν, αλλά για να είστε σίγουροι ότι θα τη λάβετε, πρέπει να ενημερώσετε τη σιδηροδρομική εταιρεία, τον πωλητή εισιτηρίων ή το ταξιδιωτικό γραφείο 48 ώρες πριν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika